Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem dopadla na bruslích...

16. 05. 2009 | Vaše příběhy
Chci se s vámi podělit o svůj docela čerstvý přiběh.

Nejmladší z dcer se mi vdala do ciziny - 1000 km daleko, má dvě  děti - pětiletého Honzíka a moc roztomilou tříletou Kačenku. Obě děti mluví česky, i když kapku s potížemi. Vídám je 2x ročně, a proto jsem byla moc ráda, když letos celá rodina přijela do Čech na Vánoční svátky.

Bylo sychravé nepříjemné počasí, mrznout začalo až 26.12. V pondělí 29. se objevilo sluníčko, byl opravdu nádherný den. Vypravily jsme se s dcerou a vnoučaty k místnímu rybníčku vyzkoušet, zda už je led dost pevný na bruslení.

Byl a byl krásně čistý, průzračný, sluníčko - no nádhera. No a mně, "bláznivou  skoro 61 letou bábu" nenapadlo nic jiného, než vnoučatům pomoci v jejich bruslařských začátcích  a ukázat jim, jak na to....Od dcery jsem si půjčila brusle a po pár zkušebních krůčcích jsem se nááádherně rozjela, ani moje bolavá kolena neprostestovala.

Jak na brusle?Byl to pro mne po dlouhé době krásný pocit euforie - krásné slunečné počasí, jiskřivý led, milovaná vnoučata..... jenže každá radost má svůj konec.
No a ta moje skončila pěkně tvrdým dopadem na led.

Výsledek = operace levého ramenního kloubu a zpevnění zlomeniny asi 10cm dlahou a zlomená pravá kolenní čéška - a tím pádem konec péče o vnoučata a zpočátku absolutní bezmocnost.

Dcera s dětmi si prodloužila pobyt a z vnoučat se vyklubal docela pohotový ošetřovatelský pár. Bylo pro mne úžasné, když jsem se "někam" belhala za pomoci francouzské hole a děti mi běžely otevřít dveře, obouvaly ponožky, přinesly čaj, dávaly pozor, abych si ještě více neublížila......

Minulý čtvrtek už musela dcera s dětmi odjet - věřte, že je mi moc a moc smutno.

Péče o mně zůstala na manželovi - kam se ale hrabe na Káťu s Honzíkem........a navíc ještě pracuje, takže jsem doma sama. Ale dělám pokroky - už si i ty ponožky -sice s velkými problémy -sama navléknu.
Kamarádka se mě ptala: ,,Stálo ti to za to?" A víte, co jsem odpověděla? ,,Stálo"! Je zajímavé, že mě fakt nenapadlo toho mého bláznivého kousku litovat, i když teď jsem z velké části odkázaná na pomoc druhých a bude trvat ještě hodně dlouho - po odložení ortézy z pravé nohy- než se sama obléknu a bez pomoci budu moci vyjít ven.

Teď postupně rozcvičuji levou ruku, abych co nejdříve mohla zase pořádně obejmout svoje milovaná vnoučata.
 
Maruskam - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice