Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem našla svoji kočku

29. 09. 2015 | Vaše příběhy

Naši kočičku Mindu jsem našla při procházce u pangejtu, kudy dříve vedla silnice. Nyní tam je jen vedlejší cesta pro turisty kolaře. Když jsem se tak procházela s naším psem, všimla jsem si, že zalezl na kraji silničky a něco tam čmuchal a u toho vrtěl ocasem. „Co tam zase máš?“ ptala jsem se spíše sama pro sebe. Myslela jsem si, že tam zase má určitě nějakou zdechlinu, ve které se s oblibou válí, pejskaři ví, co je to potom za pohromu, když pes smrdí a těžko se pach smývá. Když jsem se ale podívala blíže, uviděla jsem malinkaté strakaté koťátko, které ani samo neumělo jíst, sotva vypadalo na tři týdny života. Rychle jsem psisko odehnala a vzala do rukou malé chladné kotě. Naštěstí se ještě hýbalo a vydávalo chraplavé zvuky. Rychle jsem s ním utíkala domů a modlila se, aby přežilo.

Koťátko cestu domů naštěstí přežilo. Nachystala jsem ručníky, protože to malinkaté se muselo vykoupat. Viděla jsem, jak v něm lezou blechy a bylo špinavé od svých tělesných potřeb. Minduška, jak jsem koťátko pojmenovala, teplou vodu určitě uvítalo, protože se začalo kroutit a bylo čilé. Mindušku jsem osušila a začala jsem s krmením. „Na, tady máš injekční stříkačku, dávej jí tím teplé mléko,“ poradila mi mamka a já to udělala. Minduška byla hodně podvyživená a sála mlíčko jako o život. Vlastně jí o život šlo, myslím, že do pár hodin by venku zemřela. Trvalo asi deset dní, než kotě začalo chodit a jíst tuhou stravu. Dávali jsme jí kočičí kapsičky plné masa a moc jí chutnalo. Kočička Minduška se nám za záchranu života plně zavděčila tím, že když povyrostla, s radostí nás formou hry škrábala a lehala si na nás, kde spokojeně vrněla. Také spala jenom v posteli nebo na něčem, co je měkké. Nikdy by si nelehla na tvrdou studenou zem. Byla vlastně uměle dokrmovaná a tak byla zvyklá na kočičí luxus.

moje kočkaA jak tak Minda rostla, začínala být jako z divokých vajec. V dnešní době nic nenechá na pokoji a v klidu. Sedačku, co máme z koženky, co si mamka tak chválila a chlubila se s ní, nyní zdobí dlouhé světlé škrábance, které nejdou přehlédnout. Také židle s dřevěnýma nohama vzaly za své. Mindě poskytovaly skvělé místo na broušení drápků. A co teprve velké prosklené dveře od zahrady. Minda je zvyklá chodit na záchůdek ven, má k dispozici celou zahradu. A když už chce jít domů, dá to najevo tím, že se drápkama zavěsí do dveří, škrábe na ně a dožaduje se teplého domova. Takže dveře jsou už třikrát lakované, ovšem pokaždé Mindou poničené.

A nedejbože, aby někomu koukala nějaká nitka z kalhot nebo někde na oblečení. To se Minda přikrčí a skočí na nitku, kde se zapře nožkama a snaží se nitku ulovit. To má pak dotyčný poškrábanou nohu či ruku. No jo, Minda si svůj zachráněný život náležitě užívá. Ale co jsme nečekali je to, že si ho bude užívat tak moc, že se jednoho dne vrátí domů a na to porodí malá koťátka. Hned jsme věděli, že jejich táta je sousedův kocour. A to potom byl doma pěkný cirkus, až koťátka povyrostla. Byla všechna po Mindě, své mamince a všechno musela zničit. Zuřili jsme, ale zároveň nám to přišlo roztomilé. Naše malá koťátka si potom rozebrali známí, kromě jednoho, to někam uteklo a už se nenašlo. Hledali jsme ho, ale marně, tak doufám, že ho někdo najde a ujme se ho, jako já Mindy.  


Cherrynka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak jsem našla svoji kočku:

Jak jsem našla svoji kočku
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Nechápu ,jak mohou lidi vyhodit zvíře a potom v noci klidně spát? Tak krmím černého kocourka. Dnes jsme mluvila s paní co bydlí o dva vchody vedle a paní byla trochu nalomená,že by si toho maličkého vzala,tak na ní budu trochu tlačit.I když má také psa,tak aby to dělalo dobrotu.
A ještě se vrátím k článku Cherrynky a k jejich sedačce,tak naše kožená dopadla stejně. Prostě nás nenapadlo,když jsme šli pryč zavřít obývací pokoj.
Obrázek uživatelky
profil
..ale my jsme jí nyní zavřeli ,možná do konce života.Tak jsme se rozhodli ,že si jí vezmeme.Když porodila a odkojila koťata,tak jsme pro ní jeli.Domluvila jsem se s veterinářem a nechala jí hned vykastrovat a o očkovat.Také měla blechy.Tak jsem nakoupila přípravky a odblešila.Už bych to nechtěla zažít,bála jsem se ,aby blechy nechytl i pes.Ze začátku se najedla ,vyspala a chtěla ven.Tak jsem jí pustila a za dvě hodinky zavolala a ona přiběhla,pak přišel podzim a zima a kočička si zvykla v bytě a dnes již ven nejde,ani když nechám otevřené dveře.Jmenuje se Beninka a máme jí již přes dva roky a zrovna nyní tady spinká v křesle.
Ale jen jsme si vzali tuhle kočku,objevilo se na podzim odrostlé kotě.Bylo velmi plaché,tak se vše opakovalo a na jaře jí opět začali nahánět kocouři a ona si na mě již zvykla, že jsem jí odchytila a odvezla do jiného útulku,kde je dodnes. Pokud by někdo chtěl milou kočičku jmenuje se Jenynka a nejdete jí na www.mostecké kočky.A nyní tu již pobíhá černý kocourek.
Obrázek uživatelky
profil
Jednoho dne jsme na procházce se psem uviděli sedět za našimi paneláky kočku,pak jsme jí tam vídávali každý den. Nevím zda jí někdo vyhodil či se narodila venku,ale začala jsem jí nosit krmení. Ona pak již vždy na nás čekala.Pak zjistila ve kterém vchodě bydlíme a čekala již na stromě před vchodem a pak nás doprovázela celou procházku v uctivé vzdálenosti.Pokud bylo hezky ,tak to šlo ,ale pak přišla zima a chudinka se schovávala pod auta,která přijela a šlo teplo z motoru.Na jaře jsem zjistila ,že čeká koťata.Tak co s ní "chlapi už z domu nadávali,že jim skáče na auta a vyhřívá se tam a že je to moje vina ,že jí krmím. Tak jsem zavolala do kočičího útulku a odvezli jsme jí.Když jsme tam přijeli "tak paní řekla ,že je to neudatelná kočka,protože je mourovatá.Když někdo chce kočku ,tak ,aby byla vybarvená,že černé a mourovaté lidé nechtějí." Když jsme jeli a manželem domů bylo nám "ouvej" říkali jsme si,že kočička sice byla chudák venku,(pokračování)..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles