Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem se nenaučila orientálnímu tanci

24. 07. 2015 | Vaše příběhy

Asi před rokem mě napadlo, že by bylo fajn udělat si něco pro radost. Začala jsem přemýšlet o nějaké pravidelné aktivitě, která by mě pozitivně nabíjela a zároveň mě trošičku rozhýbala. Tak jsem přemýšlela a vymyslela jsem, že se zkusím naučit orientální tanec. Chtěla jsem tomu dát čas pár měsíců a za tu dobu bych jistě zjistila, jestli je to pro mě. Vůbec jsem nehledala nějaké perfektní profíky, hledala jsem lidi, které orientální tanec baví a dokáží předat svoji dobrou náladu svému okolí.

Ovšem měla jsem čas jen ve čtvrtek v podvečer. Tak jsem hledala, až jsem na webu našla jediné studio v mém okolí, kde se učí orientální tanec a flamenco a zároveň mají čtvrteční kurzy pro začátečníky. Fotky na webu byly nádherné, asi šest let staré.

Trošku mě zarazilo, že u všech ostatních kurzů bylo datum zahájení. Jen u toho pro začátečníky ne. Tak jsem nelenila a napsala si o datum. Místo data mi přišel e-mail s pozvánkou na den otevřených dveří a se spoustou letáčků. Letáčky byly tytéž jako na webu. Řekla jsem si proč ne a svou účast na dni potvrdila.

orientální tanceNa mapě si našla, kde studio je. Bylo v kratičké uličce hned vedle řeky. Adresu jsem pečlivě opsala a v dostatečném časovém předstihu před začátkem akce jsem se vydala na místo. Na kraji ulice byl obchod pro maminky s dětmi. A hned další budova byla kýžené číslo 5, ale tam žádné studio nebylo. Nenapadlo mě, že je velký rozdíl mezi 5 a 5a. Dál byly vidět jen garáže. Tak jsem se vrátila a zeptala jsem se v obchůdku. Prodavačka mi řekla, že vůbec o takovém tanečním studiu neslyšela, ale v ulici je ještě vzadu zastrčené fit centrum. To se mi nezdálo, protože mi v hlavě blikala myšlenka, že studio je v mateřské školce. Ale nelenila jsem a šla se tam podívat. Tam byla budova fit centra a školky. Žádná cedule o tanečním studiu na budově nebyla, ale adresa byla 5a, tak jsem tam vstoupila a poptala se. Byla jsem odeslána o patro výš.

Měla jsem nedobrý pocit, že je už za minutu šest a já jdu na poslední chvíli, když akce začíná v šest. Rychle jsem vyběhla do prvního patra. Chyba! Měla jsem si přečíst polepený druhý schod, kde se psalo, že se mám zout. U stolečku seděla slečna, která se mi snažila nacpat do ruky letáčky, které jsem viděla potřetí. A také mě zinkasovat o dobrovolné vstupné. S něčím takovým jsem nepočítala, v pozvánce o tom nebyla zmínka, prostě jsem neměla drobné. Ty čtyři koruny, co jsem měla, se opravdu nesetkaly s nadšením. Vzápětí se ke mně přiřítila další dáma, která mi sebrala boty a odnesla je do šatny. Zůstala jsem stát bosá na kachličkách. A nic dalšího se nedělo. Tak jsem si dovolila vstoupit do „hlavního“ sálu. Tam na tělocvičné lavičce seděla už jedna dáma. A jedna z organizátorek se teprve převlékala do kostýmu a řešila nahlas s dcerou jejich rodinné problémy. Akce už v tu dobu měla začít. Asi pět minut po mně přišla ještě třetí žena.

Prvních dvacet minut dne otevřených dveří jsme seděly na tvrdých tělocvičných lavicích a poslouchaly klábosení organizátorek. Nejprve rodinné problémy, pak že přišlo málo lidí a tři je moc málo, že to nemá vůbec cenu pořádat. Tohle mi dalo příležitost se rozhlédnout po sále. Asi to znáte, prostě to byla tělocvična školky. Dopodrobna jsem si prohlédla houpací zvířátka, papírové domy, různé hračky. Nejsem přehnaně vysazená na pořádek, ale nezametená podlaha s poházenými tkaničkami uprostřed sálu mě nenadchla. Byla jsem tak konsternována, že jsem zavčas nezvládla odejít, přestože jedna organizátorka začínala druhé dvě upozorňovat, že by už měly začít, nebo jim odejdeme.

Tak se začalo. Bez jakéhokoliv úvodního slova byla puštěna hudba a začalo se tančit. Tedy magnetofon se podařilo spustit asi až na čtvrtý pokus. Nejprve tanec dvou účastnic pokročilých kurzů. A pak začalo úvodní slovo. Víte, jak vypadá flamenco? Je tam dost hlasité podupávání. Majitelka volila, že bude nejvhodnější své úvodní slovo pronést při tanci flamenca. Myslím, že jsem nebyla jediná, kdo nerozuměl ani slovu.

Pak se s námi snažila navázat kontakt a vyptávala se, proč jsme přišly. Tak jsem se dozvěděla, že je tam jedna kamarádka od organizátorky, jedna dáma už tančí v jiném studiu a já jediná uvažuji o tom vstoupit do kurzu. Bylo mi nesmírně protivné, že paní majitelka chtěla za každou cenu vypáčit z hosta, do kterého studia chodí s komentáři, že její studio je lepší.

Na rovinu jsem řekla, že jsem si přišla pro informace a zatím mi žádné nebyly dány. Zajímalo mě datum zahájení. Začala halda výmluv. A to mě dorazilo, tak jsem velmi slušně řekla, že se mi nelíbí přístup, nevěnovat se hostům, začít o 20 minut později, nic neříct na rovinu. Na mé připomínky jsem se dozvěděla, že jsem v nejprestižnějším tanečním studiu ve městě, které má svoji historii a všichni jsou s ním spokojení. Po mém utření nastala ignorace.

Jestli nejprestižnější taneční studio se po letech dopracovalo k tomu, že si musí pronajímat místnost ve školce se špinavou podlahou a neumí určit ani datum začátku kurzu, tak jaká jsou ta méně prestižní?

Ano, opravdu jsem byla ráda, že jsem vypadla a dostala zpátky svoje boty. Do tohoto studia pořád ještě nemám v plánu podruhé vstoupit. Ale jsem ráda, že jsem to zažila, přestože to bylo neskutečně nepříjemné. Pro příště vím, na co si budu dávat pozor. A utvrdila jsem se v tom, že i pro taneční studia platí: nejdůležitější je přístup k lidem. Mají vás zajímat Ti, co přišli a ne Ti, kteří se nenamáhali.

Asi to na podzim zkusím znova, ovšem v jiném studiu, které o sobě nebude tvrdit, že je nejprestižnější. Od orientálního tance čekám radost a pohodu. A od tanečního studia slušné a korektní jednání.

Dana12345 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
tak to mě mrzí že máš takovou zkušenost, já tedy několik let tančila orient a i dalo by se říci profesionálně, tak pokud ti to nevadí napiš jméno tanečnice či toho domnělého studia, novější asi znát nebudu ale pokud to jsou už tanečnice alespoň 3-4 roky a účinkovali na české scéně měla bych je znát a docela by mě to zajímalo Smajlík Bohužel musím konstatovat že je spousta dam co absolvují jeden kurz a už si myslí že mohou učit a jdou do toho vyloženě za účelem výdělku a to je smutné :( Orientální tanec je strašně krásný a různorodý a jsou i tací co si myslí že je to o tom jak zatřást zadkem, a přitom se dá i neprofesionálně dělat nádherný tanec který přináší příjemný pocit nejen tanečnici samotné... a o to právě jde Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
a nepříjemná zkušenost. Tam už by mě nikdo nedostal!
Obrázek uživatelky
profil
nevím co dodat..
Obrázek uživatelky
profil
Dobře jsi udělala, já mám podobnou zkušenost, ale s jinou aktivitou. Tohle je už byznys a ne opravdový zájem. To mé studio je ale také hodně známé a jede pořád, jen si myslím, že to není pro začátečníky.Já teď chodím půl roku do taiči a to je úplně jiný přístup a jsme opravdu začátečníci a pokročilí.Jen mi to moc nejde, ale nevzdám se.Momentálně cvičíme venku a je to paráda. Přeji ti, ať si najdeš nějakou aktivitu, kde budeš spokojená.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles