Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsou časté chyby a omyly při krmení koček?

2. 02. 2019 | Zvířátka
Při krmení koček je důležité dodržovat určitá pravidla a podávat jim vhodnou a nutričně vyváženou stravu. Často se ale při krmení dopouštíme nevědomých chyb, které mají za následek nejen zdravotní, ale i výchovné problémy. Jaké jsou ty nečastější?

Krmíme jednou denně

Kočku je lepší krmit několikrát denně. Na rozdíl od psa, kde z výchovných důvodů není dobré nechávat misku příliš dlouho naplněnou, tak u kočky nevadí ji nechat přes noc. Je to lovecké zvíře, které je zvyklé chodit lovit v noci. Ideální jsou 2-3 porce denně v pravidelných intervalech. Kočka je schopná ke své misce přijít i 20x během celého dne. Jídlo si umí sama velmi dobře rozvrhnout.

Mlsný jazýček

kočkaZatímco psi stravu rozdělují především na chutnou, neutrální a nepříjemnou, tak kočky mají daleko mlsnější jazýček.

Na rozpoznávání chutí mají až 500 chuťových pohárků, je proto důležité již od kočičího věku jim nepodstrojovat v podobě paštiček, šunčiček a podobných dobrot, ale již od mládí je zvykat na granule bez zbytečných pamlsků.

Může se to zdát na první pohled kruté, ale kočka se tak naučí v dospělosti neloudit a nebude v jídle tolik vybíravá. Vzpomínám si na kočku souseda, která byla od mládí tak chuťově rozmazlená, že nechtěla jíst ani den starou šunku.

Kočka vegetarián

Často se vegetariánští majitelé koček snaží k životu bez masa přinutit i své domácí mazlíčky. U psů se to, i když to není úplně zdravé, může tolerovat, ale kočky jsou masožravé šelmy, které maso potřebují pro své zdraví. Získávají z něj potřebné živiny jako je například taurin nebo kyselina arachidonová. Pro jejich zdravý vývoj jsou důležité bílkoviny a tuky živočišného původu. Kočky vegetariánky mohou mít často problémy s růstem či špatným zrakem. A mějte na paměti pes nebo kočka by si život bez masa nikdy nevybrali.

Podávám psí krmivo

Mnoho majitelů psů a koček, které žijí pod jednou střechou kvůli praktičnosti a snaze ušetřit, dávají kočkám psí granule či konzervu. Psi ale ke svému zdravému životu nepotřebuji tolik bílkovin jako kočky. V kočičí stravě je přibližně o 20 % více bílkovin než v krmivu pro psa, a to je již velký rozdíl.

Zdroj, foto: Krmiva Pučálka



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ráda se poučím, článek vítám. Jen mi tam chybí odstavec o mléce. Vím, že se kočkám mléko nemá dávat, ale přišel k nám cizí kocourek, a chtěl jen mléko, pokud možno ohřáté. Když ho dostal,vypil ho, chvíli se čistil jazýčkem, potom dost dlouho spal a nakonec odešel. Chodíval pravidelně 3krát denně a když dostal misku mléka a dávku kočičí kapsičky, nejdříve vypil mléko a teprve potom maso. Dávat mu ho nebo nedávat??? Poznámka- myši neloví a o předloženou myš čerstvě ulovenou nejeví zájem. Je to zrzek, podobný tomu na fotce v článku.
Obrázek uživatelky
profil
Pravdivé rady,ale bohužel,málokdo se jich drží.Také máme rozmazleného kocourka.Ale naštěstí nežebrá a neleze nám do talířů.Je moc hodný a čistotný,až na tu vybíravost v krmení.Ale jsem si vědoma,že jsme si to způsobili sami.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles