Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsou časté chyby a omyly při krmení koček?

2. 02. 2019 | Zvířátka
Při krmení koček je důležité dodržovat určitá pravidla a podávat jim vhodnou a nutričně vyváženou stravu. Často se ale při krmení dopouštíme nevědomých chyb, které mají za následek nejen zdravotní, ale i výchovné problémy. Jaké jsou ty nečastější?

Krmíme jednou denně

Kočku je lepší krmit několikrát denně. Na rozdíl od psa, kde z výchovných důvodů není dobré nechávat misku příliš dlouho naplněnou, tak u kočky nevadí ji nechat přes noc. Je to lovecké zvíře, které je zvyklé chodit lovit v noci. Ideální jsou 2-3 porce denně v pravidelných intervalech. Kočka je schopná ke své misce přijít i 20x během celého dne. Jídlo si umí sama velmi dobře rozvrhnout.

Mlsný jazýček

kočkaZatímco psi stravu rozdělují především na chutnou, neutrální a nepříjemnou, tak kočky mají daleko mlsnější jazýček.

Na rozpoznávání chutí mají až 500 chuťových pohárků, je proto důležité již od kočičího věku jim nepodstrojovat v podobě paštiček, šunčiček a podobných dobrot, ale již od mládí je zvykat na granule bez zbytečných pamlsků.

Může se to zdát na první pohled kruté, ale kočka se tak naučí v dospělosti neloudit a nebude v jídle tolik vybíravá. Vzpomínám si na kočku souseda, která byla od mládí tak chuťově rozmazlená, že nechtěla jíst ani den starou šunku.

Kočka vegetarián

Často se vegetariánští majitelé koček snaží k životu bez masa přinutit i své domácí mazlíčky. U psů se to, i když to není úplně zdravé, může tolerovat, ale kočky jsou masožravé šelmy, které maso potřebují pro své zdraví. Získávají z něj potřebné živiny jako je například taurin nebo kyselina arachidonová. Pro jejich zdravý vývoj jsou důležité bílkoviny a tuky živočišného původu. Kočky vegetariánky mohou mít často problémy s růstem či špatným zrakem. A mějte na paměti pes nebo kočka by si život bez masa nikdy nevybrali.

Podávám psí krmivo

Mnoho majitelů psů a koček, které žijí pod jednou střechou kvůli praktičnosti a snaze ušetřit, dávají kočkám psí granule či konzervu. Psi ale ke svému zdravému životu nepotřebuji tolik bílkovin jako kočky. V kočičí stravě je přibližně o 20 % více bílkovin než v krmivu pro psa, a to je již velký rozdíl.

Zdroj, foto: Krmiva Pučálka



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Ráda se poučím, článek vítám. Jen mi tam chybí odstavec o mléce. Vím, že se kočkám mléko nemá dávat, ale přišel k nám cizí kocourek, a chtěl jen mléko, pokud možno ohřáté. Když ho dostal,vypil ho, chvíli se čistil jazýčkem, potom dost dlouho spal a nakonec odešel. Chodíval pravidelně 3krát denně a když dostal misku mléka a dávku kočičí kapsičky, nejdříve vypil mléko a teprve potom maso. Dávat mu ho nebo nedávat??? Poznámka- myši neloví a o předloženou myš čerstvě ulovenou nejeví zájem. Je to zrzek, podobný tomu na fotce v článku.
Obrázek uživatelky
profil
Pravdivé rady,ale bohužel,málokdo se jich drží.Také máme rozmazleného kocourka.Ale naštěstí nežebrá a neleze nám do talířů.Je moc hodný a čistotný,až na tu vybíravost v krmení.Ale jsem si vědoma,že jsme si to způsobili sami.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles