Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak minimalizovat maštění vlasů

2. 08. 2010 | Péče o vlasy

Mastné vlasy, to je problém snad poloviny z nás. V létě nás rychlé maštění vlasů může potrápit ještě více než v jiném období. Jak projevy tohoto problému zmírnit, jak problému předcházet? Zkuste se držet následujících pravidel…


Pro mytí vlasů nepoužívejte teplou vodu, jen vlažnou a vlasy při mytí moc „nedrbejte“. Nepoužívejte šampony 2 v 1, nejlépe nikdy. Volte profesionální přípravky bez silikonů nebo výrobky, které je možné koupit v lékárně. Šampon volte dle vašeho typu vlasů a pokožky, vybírejte šampony pro mastné vlasy, ale jen ty určené pro časté použití, jinak možná zabráníte rychlejšímu maštění vlasů, ale vlasy budou vysušené a bez lesku.


vlasyTeď v  létě používejte hydratační řadu šamponů určenou pro pobyt na sluníčku. Aby byly vlasy minimálně zatěžovány, používejte bezoplachové kondicionéry, například ve spreji. Pokud zvolíte oplachové, nanášejte ho jen do konců vlasů, nikdy ne na pokožku! Kondicionérem šetřete. Méně je v tomto případě více. 


Po umytí nechte vlasy chvilku zabalené v ručníku a nechte volně proschnout. Pokud si myjete vlasy před spaním a půjdete spát s mokrou hlavou, počítejte, že budete mít mastné vlasy dříve. Vlasy se zapaří stejně jako pokožka hlavy a vlasy budou mastné dříve. Maštění urychluje také nešetrné a příliš časté česání, které aktivuje mazové žlázky na pokožce hlavy. 


Snažte se zvolit takový účes, který není třeba během dne rukama upravovat. Používejte sponky, čelenky, šátky, abyste účes zbytečně často nedoupravovali. Ne příliš vhodné jsou pro léto účesy s ofinou. Pokožka obličeje se mastí rychleji stejně jako vlasy, které s ní přicházejí do styku.


Minimalizujte množství použitého stylingu, který vlasy zatěžuje. Výjimkou může být naopak lak na vlasy, který vlasy zlehka vysouší. Po umytí a vysušení vlasů je zlehka přelakujte lakem slabší tuživosti. Pokud to není opravdu nutné, nemyjte vlasy každý den.  Poslední záchranou může být použití suchého šamponu, když nemáte možnost si vlasy umýt. Důležité je ho důkladně vyčesat. Vlasy jsou pak sice matné, ale ne mastné.


Zdroj: Na hlavu.net


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Mně pomohl šampon syoss bez silikonů Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zajímavé Smajlík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
zkusím a uvidíme jak to zabereSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
poučné a vyzkouším hned dneska
Obrázek uživatelky
profil
poučný článek Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles