Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak na domácí kancelář

5. 10. 2010 | Domácnost
Homeworking (či home-office) je trendem současnosti. Z domova, především díky vyspělým komunikačním technologiím, stále častěji pracují lidé z nejrůznějších oblastí. Patříte-li mezi ty šťastlivce, kteří se denně nemusí plahočit za prací dlouhé kilometry a trávit na cestách čas, který byste jistě dokázali strávit příjemnějším způsobem (či snad svou prací žijete a vyřizujete pracovní záležitosti po večerech nebo nedej bože během víkendů z domova), možná stojíte před otázkou, jak si zařídit domácí kancelář. Máme pro vás několik tipů a rad, co při jejím zařizování neopomenout.

Pokud máte jen trochu možnost, rozhodně se vyvarujte zřizování domácí kanceláře v ložnici či obývacím pokoji. K takovému účelu se více hodí například i kuchyň. Na práci či studium byste zároveň měli mít dostatek klidu, sconto-nabytek-pracovnaprůchozí místnosti, kde by vás mohli ostatní rušit, nejsou tedy příliš vhodné.

Ideální je pro domácí kancelář vyhradit zvláštní místnost, která nemusí být nijak velká. Bohatě postačí osm metrů čtverečních. Prostor vyhrazený pouze pro práci je také praktičtější už z toho důvodu, že pomáhá vytvořit iluzi, že sedíte ve skutečné firemní kanceláři. Zároveň se nerozptylujete okolními podněty a předměty, kterými jste obklopeni v ostatních místnostech.

Tak jako pro jiný prostor vašeho bytu, i pro kancelář je důležité útulné a vám vyhovující zázemí. U kanceláře to platí obzvláště – správná volba nábytku, případné dekorace, ale také vhodné barvy stěn. Některé barevné tóny mohou být nepříjemné až dráždivé, rozhodně tedy nepodpoří vaši koncentraci, ale budou spíše rozptylovat. Zářivější barvy by měl zvolit pouze ten, kdo se zabývá kreativní či tvůrčí prací. Každý máme své barevné preference – barvy, se kterými se cítíme dobře, které nás uklidňují nebo stimulují. Nebojte se tedy barev a vytvořte si příjemné pracovní prostředí

Univerzální nábytek
Ať už máte kancelář jako samostatnou místnost nebo jste ji vzhledem k omezeným prostorovým možnostem vyčlenili pouze část nějakého pokoje, dbejte na volbu nábytku. Ideální je vybavit svou domácí kancelář univerzálním nábytkem, který se dá různě doplňovat či kombinovat a v neposlední řadě využít pro jinou místnost vašeho domova. Dnes se běžně prodávají nábytkové sconto-nabytek-pracovna-javorsestavy pro obývací pokoje, které jsou uzpůsobené například i potřebám kanceláře.

Denní světlo je k nezaplacení
Pokud si to ve svém interiéru můžete dovolit, snažte se umístit stůl k oknu tak, abyste si nestínili. Samozřejmě lze dohnat požadovanou světlost na pracovní desce vhodnými svítidly, ale denní světlo je opravdu k nezaplacení.

Správný stůl

Vhodný stůl by měl být nejenom dostatečně prostorný dle zaměření vašich aktivit, ale měl by být také vhodně vysoký. Pokud si tedy chcete pomoci pouze prodloužením nějakého regálu či police, dbejte alespoň, abyste měli s vybranou židlí správnou výšku.

Židle je základ
Pokud budete trávit ve své domácí kanceláři více času, určitě si pořiďte kvalitní židli. V dnešní době je velký výběr nejrůznějších kancelářských křesel a židlí z všemožných materiálů. Židle vám musí být opravdu pohodlná, a proto raději zamítněte on-line nákup a židli si řádně vyzkoušejte.

Zdroj: Sconto nábytek

Veronika J.
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak na domácí kancelář:

Jak na domácí kancelář
Jak na domácí kancelář
Jak na domácí kancelář
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
v prvom rade by som na to potrebovala priestory
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkmám v předsíni,superSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
souhlasím! Leda, že by se jednalo naopak o práci takovou, že ji nejprve letím udělat a pak o tom ještě doma čtu a píšu emaily
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles