Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak na kojeneckou koliku?

10. 08. 2015 | Dětské nemoci
Zažívací a střevní potíže miminek bývají častým tématem diskuzí mezi maminkami a také návštěv u pediatra. Důvodem bolení bříška a pláče totiž může být vedle nadýmání a plynatosti také kojenecká kolika.

„Oproti běžnému nadýmání, k němuž dochází hromaděním plynů v zažívacím traktu, je příčina dětské koliky mnohem složitější. Souvisí s vývojem centrální nervové soustavy, se stavem imunitního systému i s vyzrálostí střevní sliznice,“ říká pediatr a alergolog Milan Matulka. S kolikou se potýká až 30 procent miminek, přečíst si o ní můžete na www.detska-kolika.cz.

„U dětí s kolikami a bez nich byly mimo jiné zjištěny rozdíly ve střevní mikroflóře. Proto se u novorozenců doporučuje podpořit zrání střevních tkání a rozvoj zdravé střevní mikroflóry,“ vysvětluje dětský lékař. Příznivé výsledky přinesla odborná studie, která u kojenců s kolikami ověřovala účinnost mléčné bakterie Lactobacillus reuteri Protectis původně izolované z mateřského mléka. Už po prvním týdnu podávání kapek s tímto probiotickým kmenem se miminka zklidnila a výrazně se zkrátila doba jejich každodenního pláče.

BioGaiaDětské kapky BioGaia ProTectis, o nichž se více dozvíte na www.protectis.cz, podporují přátelské prostředí v bříšku i v celém zažívacím traktu. „Probiotické mléčné bakterie Lactobacillus reuteri Protectis se do střev dostávají živé a při osidlování střevní sliznice eliminují množení škodlivých mikroorganismů a naopak napomáhají růstu tělu prospěšných bakterií,“ popisuje pediatr.

Na rozdíl od potíží s nadýmáním a plynatostí, které mohou trápit děti i dospělé, se kojenecká kolika vyskytuje v tom nejrannějším věku. „Obvykle se objevuje v prvních čtyřech týdnech po narození a zpravidla ustává po třetím měsíci věku,“ přibližuje pediatr Matulka. Miminko má nafouklé bříško, kroutí se, přitahuje nožičky k tělu, zatíná pěstičky a rudne v obličeji. A mívá záchvaty pláče, který začíná a končí bez zjevné příčiny a může trvat i několik hodin.

Pro spokojené bříškoBioGaia

Patentovaný kmen probiotické bakterie Lactobacillus reuteri Protectis je aktivní složkou dětských kapek BioGaia ProTectis 10 ml. Tato mléčná bakterie harmonizuje prostředí trávicí soustavy, podporuje růst prospěšné střevní mikroflóry a správné fungování imunitního systému. Doporučuje se proti novorozenecké kolice, zkracuje dobu trvání akutního průjmu, zmírňuje nežádoucí účinky antibiotik. Na pět kapek denně připadá 100 milionů živých mléčných bakterií! Kapky posouzené Českou pediatrickou společností jsou vhodné pro děti od  1. měsíce života. K dostání v lékárnách.
Doporučená cena za BioGaia ProTectis 10 ml je 490 Kč.  Více na www.protectis.cz

Zdroj, foto: Protectis.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Probiotika jsou fajn...ale mohou se až od 1 měsíce :( ...takže po narození jsme dávali Espumisan, ten nám dávali už v porodnici..a zabíral dobře.. Probiotika nám pak pomohly při zácpě roční dcerky.
Obrázek uživatelky
profil
Nám nejlíp na koliku zabíral Espumisan. Dávala jsem pět kapiček před každým kojením a pak ještě i do UM, a bolení bříška nás netrápilo. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles