Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak na výběr plesových šatů

10. 03. 2011 | Pro ženy

Plesová sezona vrcholí a milovníci společenských tanců mají žně. A nejen oni. Toto období si užívají i společenské dívky a ženy, které nevynechají příležitost, aby se ve společnosti ukázaly v plesových šatech.


Proto můžete na plesech narazit na opravdové skvosty, a to nejen v pozitivním smyslu slova. Špatně padnoucí šaty a nevhodně volené střihy jsou velkým nešvarem plesových sálů. Proto jsme ve spolupráci s Helenou Šikalovou odbornicí na plesovou módu, připravili malého průvodce, který vám pomůže na velkých společenských událostech zazářit v tom nejlepším světle.


1. Odborník ví víc


park-hostivar-plesove-satyVětšina žen prožila tu bezmoc, když celé dny chodily po obchodech ve snaze najít ty ideální plesové šaty, minimálně, když sháněly ty maturitní. Každá žena má určitou představu o tom, co hledá, a vzhledem k omezené nabídce ji obchody zpravidla nedokážou uspokojit.


Ideální je navštívit obchod specializovaný na plesovou módu. Tam vám dokážou nejlépe poradit, co vám sluší a zda je vaše představa vůbec vhodná pro vaši postavu. Navíc tam najdete nejširší výběr šatů a můžete si tak snáze udělat představu o jednotlivých typech šatů,“ radí Helena Šikalovoá.


2. Vybírejte šaty ve své cenové kategorii


Plesové šaty nejsou levná záležitost a jejich ceny mohou i v běžných obchodech dosahovat až desítek tisíc korun. Následuje proto opravdu selská rada: Nezamilujte se do šatů, které si nemůžete dovolit, raději se jim obloukem vyhýbejte. Vážně! A raději se úplně vyhýbejte obchodům a sekcím, které obsahují drahé šaty. 


Naopak si zkoušejte jen ty, které si dovolit můžete. Plesové šaty jsou velmi slušivé a samotnou vás určitě překvapí, jak vám sluší ty, o kterých byste jinak ani neuvažovala.


3. Svou postavu nezapřete


park-hostivar-divka-vybira-satyZkuste se zamyslet nad typem své postavy, než se vrhnete na vybírání. U plesových šatů je přizpůsobení jejich střihu postavě nositelky zcela zásadní a nepostradatelnou složkou jejich výběru. Každé postavě totiž lichotí něco jiného a nevhodný střih by jí naopak mohl ublížit.


Kazetové šaty dají vyniknout štíhlé postavě bez výraznějších ženských tvarů, střihy do áčka pak dávají sluší především ženám s výraznými boky a naopak třeba menším poprsím. Ženy s většími prsy by ideálně měly volt šaty bez výstřihů, nádherně vypadají střihy s takzvaným stojáčkem. Vyhýbat by se měly naopak hlubokým výstřihům, které by mohly působit vulgárně a nevhodně.


4. Podtrhněte svou krásu správnými materiály


U plesových šatů je třeba dbát i na správný výběr materiálu. Lesklé látky přitahují pozornost a zároveň se pod nimi neutají téměř žádný nedostatek, matné naopak vypadají jemněji a jsou mnohem lichotivější k postavě. Zvažte proto správnou kombinaci látek tak, abyste podtrhla své přednosti a nenápadně zamaskovala své nedostatky, a budete hvězdou parketu.


Většinou si dívky pamatují nákup šatů na maturitní ples, mnoho z nich se nad fotografiemi navíc směje, jak si mohly to či ono vzít na sebe. Vkus i trendy se totiž mění a co se nám jednou zdálo nepřekonatelné, teď už může působit jako ze starého filmu.


Ani plesové šaty totiž nejsou kousek, který si koupíte jednou za život, i ony vycházejí z módy. Proto se při jejich nákupu řiďte především svým úsudkem a přizpůsobte je svým nárokům, především pak tomu, jak často je budete nosit, zda v nich budete tančit nebo se chystáte pouze bavit a také zda se k vám jednoduše hodí. I plesové šaty by totiž měly vypadat přirozeně,“ uzavírá Helena Šikalová.


Zdroj: Park Hostivař.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
miluji plesové šaty, mít na to finance a doprovod, který by se mnou chodil, tak klidně každý víkend jdu na plesSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Jsou překrasneSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Masopust už byl,plesy až za rok.
Obrázek uživatelky
profil
letos nám plesy nějak nevyjdou
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné plesové šaty.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles