Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak naložit se zrakem v zimě?

6. 01. 2015 | Péče o tělo
Co si budeme nalhávat – brýle jsou v zimním počasí jen o něco větším komfortem než rozmazané vidění. Skla se zamlžují a jejich neustálé sundávání a leštění dává očím pěkně zabrat. Nemluvě o sněhové bouři či sluníčku. S brýlemi v zimě to prostě není snadné. Je několik důvodů, proč dát v zimě přednost kontaktním čočkám. Můžeme začít tím, že se podíváme na různé obavy, které jsou s nošením čoček spojené.

Že si zimu bez sauny nedovedete představit? Pak ale opravdu zapomeňte na brýle. Ty se totiž během pár vteřin zamlží, a pokud praktikujete ledový bazének po saunění, vězte, že toto rychlé ochlazení jim dobře neudělá. A i když si dáte pozor a rozpálená sklíčka nenamočíte, vždy se najde chytrák, který do bazénku skočí a ledovou vodou vás stoprocentně „ohodí“. Kontaktní čočky se nezamlžují a konkrétně v sauně si udrží teplotu lidského těla, a proto oku nehrozí žádná újma teplem. Pro větší pohodlí je možné před saunováním nakapat umělé slzy, které zabrání dehydrataci čoček.

Jak naložit se zrakem v zimě?Mohou čočky zamrznout?

Mnoho otázek panuje kolem zamrznutí kontaktní čočky v oku. Kontaktní čočky představují komfort při nošení po celý rok, tedy i v zimě. V oku dobře sedí bez rozdílu na počasí. Jakožto biokompatibilní materiál se velmi rychle a ve své podstatě neustále přizpůsobují různým podmínkám. Tím, že jsou nasazené na očích, tak neomrzají ani venku, ani při přechodu z venku do místnosti. Obzvláště při přechodu ze zimy do sucha a tepla můžeme zmírnit nátlak na oči tím, že budeme používat čočky z bioinspirovaných materiálů. To jsou takové materiály, které jsou inspirovány vlastním prostředím oka, mají stejný obsah vody jako má lidská rohovka a na povrchu kontaktních čoček je struktura napodobující lipidovou vrstvičku slzného filmu. Tím je umožněno dostatečné zásobení oka kyslíkem. Díky tomu čočky zůstávají stále zvlhčené a oči nejsou podrážděné. Toto je výjimečná vlastnost materiálu hypergel.

Jakékoliv kontaktní čočky a čistící roztoky je vhodné mít v normálním prostředí – pokoji, koupelně atd. Pokud cestujete, je vhodné mít toto při sobě, nedávat je např. do zavazadlového prostoru letadla, kde by mohly během dlouhého letu přemrznout. Poté by došlo k jejich znehodnocení a změně parametrů. Výhodou jsou jednodenní kontaktní čočky, se kterými odpadá starost o péči.

Neodradí ani sněhová bouře či UV záření.

Bojíte se zmrzlých částeček sněhu, které padají, když jdete na procházku? Nemusíte! Pokud se jedná jen o droboučké vločky, ty čočkám nijak neublíží. Navíc romantická procházka zasněženou krajinou v podvečer, s nasazenými kontaktními čočkami, které navíc zlepšují zobrazení díky vylepšeným vlastnostem, pak poskytnou svému nositeli ten nejlepší pohled na svět…. Hypergelové kontaktní čočky mají asférické plochy a díky nim zobrazují lépe za zhoršených světelných podmínek, v šeru nebo při nočním lyžování. Jejich výhodou je i širší zorné pole než u brýlí, což oceníte nejen při lyžování, ale také třeba za volantem. Jedním z dalších takových praktických zlepšení je snadná manipulace s čočkami při jejich nasazování a sundávání. Tím, že jejich plochy navíc napodobují lipidovou vrstvu slzného filmu, nedochází po jejich aplikaci na oko k nepříjemným pocitům a podrážděním. V neposlední řadě v sobě mají také zakomponovanou složku, která blokuje škodlivé UV záření. To je další z výhod, proč si brát takové čočky například na hory.

Pokud chcete čočky nosit bez problémů a pohodlně, ale jednodenní čočky vám z určitého důvodu nevyhovují, postupujte vždy podle těchto bodů:

● Čočky nikdy nedávejte do úst – znečistíte je slinami.
● Pokaždé, když čočky z očí vyjmete, řádně je opláchněte a vydezinfikujte. Ideální je bioinspirovaný roztok, který spojuje jedinečné inovace inspirované fyziologií vašich očí v kombinaci s duálním systémem dezinfekce pro její nepřekonatelnou účinnost.
● Čočky vždy uchovávejte v zavřeném pouzdře.
● Po vyjmutí kontaktních čoček použijte do pouzdra vždy nový roztok.
● Nikdy nedávejte kontaktní čočky opakovaně do pouzdra s nevyměněným roztokem
● Neměňte způsob péče o čočky. Zvykněte si jen na jeden způsob, který Vám Váš oční specialista doporučil.
● Čočky do očí vložte vždy před použitím kosmetických přípravků.
● Používejte kosmetiku vyrobenou na bázi vody.
● Čočky nesmí být vystaveny aerosolům ani jiným postřikům.
● Používejte jen oční kapky, oleje a léky, které Vám výslovně doporučil Váš oční specialista.
● Při péči a zacházení s čočkami se vždy řiďte pokyny svého očního lékaře.
● Pokud budou Vaše oči červené či podrážděné nebo pokud budete vidět rozmazaně, navštivte ihned svého očního lékaře.
● Nezapomeňte na pravidelné návštěvy u svého očního specialisty.

Zdroj, foto:


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak naložit se zrakem v zimě?:

Jak naložit se zrakem v zimě?
Jak naložit se zrakem v zimě?
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
kapky Ocutein jsou skvělé! Mě pomohly hlavně večery, kdy jsem toho měla za celý den dost a pak to šlo taky znát. Teď už vím, jak na to a konečně jsem našla něco, co nestojí balík Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Kapky Ocutein Sensitivě vyhovují i mě. Líbí se mi, že zaberou rychle a hned očim uleví.
Obrázek uživatelky
profil
U mě je to jendo, jestli je zima, nebo teplo. Tím, jak jsem denně u počítače, tak mi oči večer už blbnou ..mám je suché a unavené a jediné, co mi na ně zabírá je Ocutein Sensitive. Kapky jsou super a neměnila bych.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles