Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jak nejlépe chránit pokožku v letním období

20. 06. 2014 | Péče o tělo
V létě je velmi příjemné jen tak ležet na pláži a nechat se zahřívat slunečními paprsky, které sice dokáží pokožce dodat krásný bronz i potřebný vitamín D, ale také bohužel s sebou přinášejí škodlivé UVA a UVB záření. Každý ví, že se má mazat opalovacím krémem, ale je důležité vědět jaký ochranný faktor je pro nás nejlepší, jakou kosmetiku používat a jak správně pečovat o pokožku pleti. Přinášíme vám praktické letní tipy, jak se správně starat o pleť v letních měsících.

Pozor na vrásky

Chránit před slunečními paprsky byste měli nejen své tělo, ale  i tvář, pokud nechcete ve 40. letech vypadat na šedesát. Opalovací krémy si nechte na tělo a na obličej používejte krémy určené pouze na tvář. Existují speciální ochranné a hydratační opalovací krémy na obličej. Koupit si také můžete hydratační krém s vysokou UVA a UVB ochranou. Mějte vždy u sebe i tyčinku na rty. Krémy používejte, i pokud je pod mrakem.

Jak nejlépe chránit pokožku v letním obdobíSluneční paprsky mohou škodit i přes zamračenou oblohu. Nemáte-li krém, použijte make-up nebo pudr se sluneční ochranou. Důležité je také nosit kvalitní sluneční brýle.

Praktický tip: Nechcete-li utrácet za drahé brýle a přesto chcete být dobře chráněná před sluníčkem, kupte si levnější brýle a pak si u optika nechte vyměnit skla za ty s kvalitnějším UV faktorem.
Výměna přijde cca na 400 korun.

Voděodolné přípravky nejsou na celý den

Jedete-li v autě nebo autobuse, nezapomínejte, že sluneční paprsky škodí i přes zavřené okno. Tím si teda nejsem moc jistý…Buďte proto dokonale chráněni. Voděodolné opalovací krémy jsou velmi praktické, protože vás chrání při pobytu ve vodě. Ale po osušení je potřeba se natřít znova, především v časnějších odpoledních hodinách. Pokud jste u moře, tak by ochranný faktor neměl být nikdy menší než 15, i když patříte k jedincům s tmavou pokožkou.

Krém si nanášejte minimálně 20 minut před sluněním, aby měl dostatek času se vstřebat. Nanesení krému věnujte pečlivou pozornost, celé tělo byste si měla mazat minimálně 10 minut. Nezapomínejte na ušní boltce, kolena, předloktí, prsty u nohou. Pokud nejdete do vody, tak byste měli krém obnovovat zhruba každé dvě hodiny. Díky potu totiž ztrácí po určité době svojí účinnost. Na přímém sluníčku používejte na pleť faktor minimálně 50 nebo si zahráváte s předčasným stárnutím pleti.

Dobrým doplňkem při slunění je také konzumace betakarotenu. Nechrání vás před spálením, ale připraví pokožku na slunění, prodlouží opálení a pomáhá ochránit proti působení volných radikálů, proti jejich škození také působí konzumace rajčat.

Zdroj, foto: Krasa.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Naozaj dobré rady! Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
dik za rady SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Dobré rady.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles