Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jak (ne)nakupovat kontaktní čočky na internetu?

10. 01. 2018 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

Na internetu se dá sehnat takřka vše a výjimkou nejsou ani kontaktní čočky. Jaké jsou hlavní výhody nakupování čoček on-line a které zásady byste měli před nákupem dodržovat, radí Tomáš Bártek, marketingový ředitel VašeČočky.cz, největšího e-shopu s kontaktními čočkami u nás.

„Z průzkumu mezi našimi zákazníky vyplývá, že nejčastější 3 důvody nákupu čoček právě na VašeČočky.cz jsou na prvním místě cena produktů, na druhém kvalitní služby a zákaznický servis a na třetím dostupnost zboží,”
uvádí Tomáš Bártek. Jaké jsou další výhody nakupování čoček on-line?


VašeČočky.cz    • Pohodlí. Nákup se dá provést z domu a tam vám také ve většině případů zboží doručí.
    • Cena. Zboží je levnější než v kamenných prodejnách, například proto, že prodejci nemusí platit nájem obchodních prostor v centrech měst.
    • Výběr. Například na e-shopu VašeČočky.cz najdete přes 50 druhů balení jednodenních kontaktních čoček, od 10 po 90 kusů. Samozřejmostí je také veškeré příslušenství jako roztoky, pouzdra, kapičky…
    • Přehlednost. Fakturu dostáváte elektronicky, nestane se vám tedy, že byste v případě reklamace marně hledali zatoulanou účtenku.
    • Zákaznická podpora. Kvalitní e-shopy mají profesionální tým pečující o zákazníka. Nestane se vám tedy, že byste nedostali odpověď nebo odešli s nepořízenou.
    • Doplňující informace. Dobré e-shopy mají často i blog, na kterém najdete podrobně zpracované rady, návody (někdy i včetně videí) a další podklady pro pohodlnější nošení čoček. Při výběru pomůže také hodnocení zboží zákazníků.

Abyste si mohli těchto výhod užívat bez obav, je potřeba nejprve navštívit specialistu a vybrat si ten správný e-shop. Jak na to?

Vyšetření specialistouVašeČočky.cz


Brýle už vás nebaví a uvažujete, že je vyměníte za čočky? Než učiníte toto rozhodnutí, domluvte si nejprve konzultaci s očním lékařem nebo optometristou. Důvodů je hned několik. Na čočkách můžete mít trochu jiné dioptrie než na brýlích a pouze oční specialista dokáže určit zakřivení rohovky, což je údaj, bez kterého se neobejdete ani v lékárně, ani na internetu. Kontaktolog vám jednoduše doporučí ty pravé čočky se správnými parametry, které byste měli nejprve vyzkoušet. První pár čoček dostanete na zkušební dobu, po které bude následovat vyhodnocení reakce oka a kvality vidění. Pokud čočky sedí, tak teprve pak si sami můžete levněji nakupovat on-line. „Osobní návštěvu a vyzkoušení čoček opravdu nepodceňujte. Dva různé typy kontaktních čoček o stejných číselných parametrech, ale z jiných materiálů, se mohou na stejném oku chovat jinak,” apeluje na zákazníky Tomáš Bártek.

Výběr správného e-shopu


Kontaktní čočky nabízí na internetu obchody prověřené i bezejmenné. Jak si vybrat správný e-shop?
    • Nakupujte čočky u e-shopů, které získaly certifikát kvality internetových srovnávačů zboží (dobrým vodítkem je certifikát Ověřeno zákazníky nákupního rádce Heureka.cz), a nespálíte se. Sledujte nejen výši hodnocení, ale také počet recenzí - čím více, tím lépe. Případné reklamace, zákaznický servis či další komunikaci si usnadníte výběrem českého prodejce.
    • Využívejte nejlépe specializované e-shopy, které mají zkušenost se skladováním a manipulací s kontaktními čočkami.


VašeČočky.cz    • V každém případě se vyhněte aukčním serverům. Koupit čočky jinde než u oficiálních prodejců je loterie s vlastním zdravím. Mnohem víc než jinde platí, že šetřit se nemusí vyplatit. U čoček, které pořídíte například na aukčních serverech (např. eBay, Aukro apod.) nikdy nevíte, jak byly skladovány, zda je jejich výrobcem skutečně firma, která je uvedena na obale… Použití čoček s prošlou expirací, s jinými parametry než uvádí obal nebo skladovaných za nevhodných podmínek, může vést k vážným zdravotním problémům už po první aplikaci. I u případné reklamace byste nejspíš narazili na to, že není u koho reklamovat.
    • Ujistěte se, že e-shop má v URL adrese kód https (místo obvyklého http). Takové stránky jsou lépe zabezpečené a chrání vaše citlivé informace, data o platebních kartách apod.
    • Hledejte další výhody. Kromě výše uvedených základních kritérií můžete e-shop vybrat také podle toho, jaké další služby nabízí. Nejčastěji je to
        ◦ širší výběr platebních metod
        ◦ větší množství zboží na skladě
        ◦ zákaznický servis
        ◦ bonusové programy, dárky k nákupu
        ◦ počet odběrných míst

A rada na závěr:

Nezapomeňte zkontrolovat expiraci zboží. To platí u nákupů online i offline. Prodejce je ze zákona povinen expiraci uvádět v popisu zboží. Aby se ušetřilo na poštovném, při nákupu on-line se často kupuje více balení, tím spíše je potřeba expiraci hlídat.
Nákupu čoček na internetu se není třeba nijak bát. Jako u většiny nákupů platí, že stačí vědět, co přesně chcete a umět si správně vybrat.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak (ne)nakupovat kontaktní čočky na internetu?:

Jak (ne)nakupovat kontaktní čočky na internetu?
Jak (ne)nakupovat kontaktní čočky na internetu?
Jak (ne)nakupovat kontaktní čočky na internetu?
Jak (ne)nakupovat kontaktní čočky na internetu?
Jak (ne)nakupovat kontaktní čočky na internetu?
Jak (ne)nakupovat kontaktní čočky na internetu?
Jak (ne)nakupovat kontaktní čočky na internetu?
Jak (ne)nakupovat kontaktní čočky na internetu?
Jak (ne)nakupovat kontaktní čočky na internetu?
Jak (ne)nakupovat kontaktní čočky na internetu?
Jak (ne)nakupovat kontaktní čočky na internetu?
Jak (ne)nakupovat kontaktní čočky na internetu?
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !