Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak nenaletět šmejdům? Nedělejte žádná unáhlená rozhodnutí!

25. 10. 2020 | Technika
Senioři po celé České republice se v posledních měsících opět stávají vyhledávaným cílem podvodných prodejců. „Šmejdi“ se však od prodeje nádobí a dek přesunuli k zabezpečení a seniorům nyní vnucují předražené a často i nekvalitní zámky. Pod záminkou zvýšení bezpečnosti bytu či domu tak připraví důvěřivé lidi o tisíce korun. Neodborný zásah a výměna zámkové vložky navíc může poškodit nejen zámek, ale i celé dveře. Jak se podvodníkům bránit a na co dát při výběru zámku pozor?

Žádná unáhlená rozhodnutí


Kvalitní zámek nemusí stát pět tisíc korun, ale vždy by mělo být jasné, kdo ho vyrobil. Výrobce lze najít na krabičce nebo obalu zámkové vložky a spolu s ním by měly být dohledatelné i další informace. Zámky musí splňovat technické normy ČSN a EN a pokud prodejce tvrdí, že je vložka bezpečnostní, měl by to doložit platným certifikátem. Nejjednodušším způsobem je ověření typu zámku a výrobce na internetu, kde si můžeme snadno zjistit i cenu konkrétního zámku a vyhnout se kupování předraženého pod nátlakem.

Výměna v rukou odborníka


Vyměnit zámek zvládne i zručný laik, ale pokud si nejste jisti, nechte výměnu na odborníkovi. Ten však nikdy nechodí neohlášený a nezvoní bez objednání, jak se tomu často děje u podvodných prodejců. Nezvané „techniky“ proto domů nepouštějte a pokud potřebujete vyměnit zámek, obraťte se na nejbližšího prověřeného zámečníka. Takového naleznete například v mobilní aplikaci „Zabezpečte se“. Ten vám doporučí nejvhodnější typ zámku, který se hodí ke stávajícímu kování i samotným dveřím. A pokud nepoužíváte chytrý telefon nebo mobilní aplikace, požádejte své děti či příbuzné, jistě bude někdo znát ze svého okolí dobrou klíčovou službu ve formě existujícího kamenného obchodu.

Pozor na pojistné plnění


Nekvalitní zámek, který nesplňuje potřebné normy a certifikace, může nejen zničit dveře, ale také výrazně znepříjemnit jednání s pojišťovnou v případě pojistné události. Pokud chcete zámky vyměnit, je třeba zkontrolovat pojistnou smlouvu a řídit se v ní specifikovanými požadavky na výši a typ zabezpečení dveří, pokud smlouva tyto požadavky obsahuje. Certifikovaná bezpečnostní vložka v minimálně třetí bezpečnostní třídě jednak lépe ochrání náš majetek, a nebude hrozit krácení pojistného plnění v případě loupeže.

Zdroj: TOKOZ


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !