Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak obléct dítě do školy i do podzimní nepohody

25. 08. 2014 | Pro děti
Nedostatečné či nekvalitní oblečení dokáže dětem pobyt ve školce či škole značně znepříjemnit. To, že je jim zima, nebo naopak horko, že je oblečení někde táhne či na nich visí – to všechno jsou věci, kvůli kterým se mohou cítit velice nepříjemně a může se to pak odrazit nejen na jejich náladě, ale i přístupu k místu, kde by jim mělo být po všech stránkách dobře. Vybavte je správným outdoorovým oblečením, které se hodí do každého počasí!

High-tech oblečení pro děti


Moderní a vysoce funkční materiály, které dokáží odolat chladu, větru i dešti, se už používají i pro dětské outdoorové oblečení a to je dobře, protože právě nejmenší rádi tráví čas venku bez ohledu na počasí. Mějte jistotu, že vaše dítě zůstane v suchu i teple a pobyt venku neodstoná!

Jak obléct dítě do školy i do podzimní slotyNepromokavé bundy, kalhoty, ale i holinky, kloboučky či rukavice. Tím vším můžete vybavit
své dítě do deštivého počasí. Myslete však na to, aby vše bylo vyrobeno z kvalitního materiálu, které jsou odolné vůči opotřebení a jen tak se neroztrhnou a zároveň jsou stále příjemné na nošení.

Stejně jako na stoprocentní nepromokavost oblečení by rodiče měli při výběru outdoorového oblečení pro své potomky dbát i na to, aby se jednalo o kvalitní membránové nebo dostupnější zátěrové oblečení. Membrána je nepromokavá, takže dokáže odolat dešti, ovšem zároveň umí propouštět páru od těla do vnějšího prostředí, takže se dítě nadměrně nepotí a zůstává v suchu.

Vrstvěte, vrstvěte, vrstvěte


Podle odborníků je rozhodně lepší obléci dětem více tenčích vrstev, nežli jednu silnou. Do kvalitnější membránové bundy bez podšívky můžete v průběhu roku vpínat mikiny o různé tloušťce dle aktuální teploty a nemusíte už utrácet za podzimní, teplou péřovku ani větrovku na jaro. Obecně doporučované je systém tří vrstev (ve finále to ale dle vašeho uvážení mohou být vrstvy čtyři anebo třeba jen dvě).

Jako první vrstva se používá funkční prádlo, které navíc dokáže transportovat vlhkost od těla. Druhá vrstva by měla být zateplovací a zároveň prodyšná, aby se skrze ní vlhkost z první vrstvy mohla odvádět dále. Ideálním materiálem druhé vrstvy je fleece. Do chladných dnů se velmi osvědčují flísové kombinézy nebo kombinace flísových bundiček a kalhot, které nejsou teplé jen na pohled, ale i ve skutečnosti. Třetí vrstvou pak jsou kvalitní outdoorové bundy, které dítě ochrání proti větru, dešti a zároveň propouští pot ven. 

A co zátěrové oblečení?


Zátěr je nepromokavý, ale má o něco nižší prodyšnost a na rozdíl od membrány se jeho vlastnosti časem zhoršují. A myslet byste rozhodně také měli na odolnost oblečení vůči oděru. Tato vlastnost, která se jinak sleduje jen u oblečení pro horolezce, je právě u dětských oděvů velmi důležitá, vždyť děti neustále padají, sedí na zemi, lezou po kolenou, nebo se sápou na stromy či zídky a oblečení je přitom silně namáháno na oděr.

Zdroj, foto: Skibi

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
náhodou pekné oblečenie na zimné dni
Obrázek uživatelky
profil
a ceny si najdeme na netu,už jsem je viděla a protočily se mi panenky
Obrázek uživatelky
profil
Už jsem se zhrozila, že bych měla dítě oblékat stejně tak, jak je na té fotce!!!!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles