Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak oblékat děti v zimě do šátku

16. 11. 2007 | Pro děti
Je nejen důležité šátek správně uvázat, ale také mimiko do něj správně obléci. Nejdůležitější je to asi teď v zimě, kdy se nám samotným ven nechce, jelikož musíme mít na sobě několik vrstev oblečení. Ale jak už víme, zahřeje nás více vrstev než jenom jedna veliká. To stejné je to i se šátkem.

O zimě a nošení dětí platí stejná pravidla jako s kočárkem, tedy při víc jak mínus pěti stupňů nevycházet ven. Miminka-novorozenci můžou do šátku již od narození a to i v zimě, ovšem pod bod mrazu bychom vycházet neměli. V případě náledí, vánice, větru, hustého sněžení, pršení atp. také raději zůstaňte doma nebo vezměte kočárek, jelikož je možné, že byste v této době mohli například upadnout nebo cokoliv podobného a pády se šátkem by nemuseli dopadnout dobře. Jak pro Vás, tak hlavně pro Váš malý poklad v šátku.

Jak oblékat děti v zimě do šátku Ohledně oblečení: dávejte méně než do kočárku, jelikož se s miminkem budete zahřívat navzájem, tedy raději méně než více, jelikož vždy můžete doobléci. Miminko se v žádném případě nesmí přehřát, to by mohlo mít trvalé následky na jeho zdravíčko, tudíž opravdu zde se vyplatí šetřit na oblečení. Dá se nosit dítě dvojím způsobem buď na bundě, tudíž oblečení je více nebo pod bundou, kde oblékáme méně.

Při nošení na bundě, oblékáme tričko, punčošky a teplou kombinézku, samozřejmě botičky, rukavičky, čepičku atp. Nyní se dají zakoupit i skvělé pomůcky na nošení na bundě a to teplé kapsy, které jsou podšité fleecem, mají kapucku a upevňují se na šátek. Jako další módní doplněk může sloužit i teplé fleecové pončo, kterým zakryjete sebe i miminko a lze ho používat i v těhotenství.

Pod bundou je lépe méně, tedy stačí tričko, mikinka, kalhoty, ponožky, lepší bez punčošek, nebo jenom punčošky bez kalhot. Vždy musí být v teple nožičky - botičky a ručičky - rukavičky, čepička. Opravdu to velmi hřeje když máte miminko na těle a vzájemně tvoříte jakási kamínka, takže teploučko je veliké. Zkuste se na zkoušku obléci a vzít si mimčo do šátku a třeba jít jenom kousíček a uvidíte, jestli jste dala hodně nebo málo. Poté si již budete jistá i na delší vzdálenost.

Přejeme krásné šátkonošení v bílém, zasněženém a mrazivém čase.

Zdroj: www.medley.cz

Hana Houbičková
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
dobrý nápad
Obrázek uživatelky
profil
právě že to páteři neškodí, naopak, ale je třeba do toho děti umět zavázat...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Chápu, že je nošení mimča v šátku mnohem pohodlnější, než se proplétat davem s kočárkem. Na druhou stranu se právě teď rozjela debata odborníků na téma, zda nošení v šátku neškodí dětské páteři a kyčlím. Proto by asi nebylo marné probrat tenhle problém s pediatrem, než dítě do šátku usadíme.
Obrázek uživatelky
profil
bych volila spis okolo krku, nez na ochranu ditete pred chladem
Obrázek uživatelky
profil
se šátkováním zkušenost nemám, ale ať to čtu jak to čtu, není toho oblečení nějak málo?? Tričko, mikča a punčošky, v zimě, kolem nuly... V kočárku jsou přece taky vyteplené fusaky, atd. atd. A když mám mimi na bundě v šátku, tak ho asi moc nezahřeju, nebo ano? Promiňte za hloupé dotazy, ale opravdu nemám zkušenost, jenom mě to do budoucna zajímá..
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles