Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak pečovat o kabelky

4. 05. 2015 | Pro ženy
Právě jste si koupila novou kabelku a chcete, aby vám dlouho vydržela a vypadala stále jako nová? Pak se o svůj nový módní doplněk musíte správně starat. Péče o kabelky se velmi podobá péči o boty, a ruku na srdce, která z vás věnuje kabelkám stejnou pozornost?

 Oběma těmto ženským nešvarům, na kterých vzniká závislost, je potřeba občas věnovat trochu času na údržbu. Nakonec jsou to jediné módní kousky, které snesou i nějaké to kilo navíc a nevyžadují výměnu či odložení na dno skříně na časy po dietě.

Materiál je základ

Pokud chcete krásnou kabelku na dlouho, zvolte kvalitnější materiály od prověřených značek. Kožená kabelka přeci jen vydrží déle, než koženka či jiný syntetický materiál. Snadná péče je o kabelky z textilu, hodíte je do pračky a je to. Ovšem ani jejich krása není na věky, časem barvy vyblednou či se zaperou, perte je proto vždy opatrně na málo stupňů.

Jak pečovat o kabelkyKdo šetří má za tři

V tomto případě nejde o šetření při nákupu nové kabelky, ale o šetření kabelky samotné. Pokud kabelky nebudete zatěžovat zbytečnou vahou a budete jich mít ke střídání více, jistě se vám odmění delší životností. Dále sledujte i počasí, kabelkám rozhodně nesvědčí déšť, sníh či mráz, třeba koženkové kabelce by mráz mohl uškodit. Samozřejmě je jasné, že i v tomto počasí kabelku potřebujete, zvolte ale radši takovou, jejíž případná ztráta vás nebude tolik mrzet a hlavně nezapomeňte na impregnaci, kterou si tašky zaslouží stejně jako boty. Impregnovat můžete i látkové tašky. Méně se pak budou špinit.

Zevnitř i zvenku

Každá kabelka má rub i líc a na obojí je třeba dávat pozor. Zvenku vaší kabelku vidí okolí, dovnitř zase koukáte vy. Potrhané látky uvnitř kabelky vám pak mohou začít schovávat či dokonce ztrácet věci.  Další hrozbou pro interiér kabelek jsou nečistoty způsobené například dekorativní kosmetikou. Vnitřek kabelek je však většinou z nylonu, plátna nebo vepřové kůže a nečistot z těchto povrchů se zbavíte navlhčených bavlněným hadříkem v mýdlové vodě.

Povrch kabelek ošetřujte speciálními přípravky na kabelky. Existují impregnační spreje či různé krémy, které ocení především majitelky kožených kabelek. Dále je pak třeba věnovat pozornost držadlům a řemínkům, na které můžete použít speciální kartáčky na vyčištění, jinak o ně pečujte stejně jako o zbylý povrch.

Zvláštní kapitolou jsou pak kovové detaily na kabelkách. V případě poškození je svěřte do péče opravářů obuvi a kabelek, kde vám je opraví, vymění či jen vyčistí. Pokud máte na kabelce zipy, občas je promažte včelím voskem, aby se nezadrhávaly. Předcházet znečištění kabelek můžete také tím, že je nebudete nikde zbytečně povalovat. V poslední době letí speciální vychytávka, kterou oceníte například v restauracích, kavárnách či barech, je jí speciální přenosný háček na kabelku, který povětšinou i vypadá velmi efektně, jako módní doplněk sám o sobě.

Uklizená kabelka snižuje stres

Každá to znáte, když se ve spěchu snažíte marně najít něco v hromadě věcí uvnitř kabelky. Následně mohou vznikat i trapné okamžiky, kdy jste nucené obsah kabelky kvůli nepořádku vyndat, abyste našly, co hledáte. Těmto zbytečným situacím můžete předejít pořádkem v kabelce, ke kterému vám mohou dopomoci například speciální organizéry, ty se hodí především pro uschování mobilního telefonu. Ten zajistí, že se počet vašich promeškaných hovorů z důvodu dlouhého lovení telefonu v kabelce změní na minimum.

Zdroj, foto: Modnidoplnky.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak pečovat o kabelky:

Jak pečovat o kabelky
Jak pečovat o kabelky
Jak pečovat o kabelky
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !