Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak pečovat o pokožku po létě ?

11. 09. 2018 | Krása
Letní opalování a koupání ve slané či chlorované vodě znamenají pro naši pleť značnou zátěž. Nástup podzimu a loučení s letními dny nás sice mrzí, ale naše pokožka i vlasy jej přivítají, protože dostanou možnost regenerace. A jak napravit všechny škody, obnovit ztracenou hydrataci, dodat pokožce potřebnou výživu a navíc si připomenout vůně léta?

Začněte peelingem

Při chytání bronzu během léta jste se určitě potýkaly se sloupáváním kůže. Abychom pokožce dodaly pěkný vzhled a vitalitu, je dobré se odumřelých buněk nejprve dokonale zbavit. K tomu slouží peeling. Abrazivní krémy se prodávají jak pro obličej, tak tělo i chodidla. Ne aby vás napadlo kvůli nedostatku kosmetiky aplikovat peeling na jiné partie, než pro které jsou určeny. Například peelingem na chodidla, který má silnější abrazivní účinky, byste si mohly narušit jemnou a citlivou pleť na obličeji.

Nastartujte regeneraci

K rychlé regeneraci pokožky nám pomohou přípravky s hydratačními účinky a mastnějším základem. Ideální jsou takové, které obsahují antioxidanty s příměsí vitaminu C a E. Pro pleť je přínosné jednou týdně zařadit do svého rituálu aplikaci regenerační, či revitalizační pleťové masky a následně aplikovat nejen krém, ale také revitalizační séra. Séra jsou vhodná na denní i noční použití a pleti dopřejí hydrataci a zmírní dopady letního slunění. Pokožce těla zase dopřejte jednou denně tělové mléko či krém. Nejpříhodnější pro jejich nanesení je čas po koupeli nebo sprše, jelikož v této době voda z krémového základu nejsnadněji pronikne do pokožky a kůži zregeneruje.

Nezapomeňte na aromaterapii

Pokud se vám při koupeli, či sprchování zasteskne po letních dnech plných vůně zralého ovoce, můžete si je připomenout díky vůním sprchových gelů. Statistiky uvádějí, že lidská sliznice obsahuje více jak 10 milionů čichových buněk, a díky tomu dokážou vůně vybudit naši mysl, pomáhají nám usnout, nastartovat se do nového dne. Na základě vůně se můžeme dokonce i zamilovat.

I jídelníček může pomoci

Zdraví pleti můžete podpořit i zevnitř, tedy tím, co jíte. Ovesné vločky, které si můžete dát k snídani, jsou zdrojem zinku, vápníku, hořčíku, vitamínu E a vitamínů skupiny B. Kombinace těchto živin přispívá k čisté a sametově hladké pleti bez vrásek. Avokádo obsahuje množství antioxidantů a kvalitních rostlinných tuků, které podpoří elasticitu pokožky. Bobulovité ovoce jako borůvky a brusinky zpomalí proces stárnutí, a díky vitamínu C napomohou rychlejšímu hojení kůže. A dokonce i kvalitní hořká čokoláda s vysokým podílem kakaa má v jídelníčku své místo. Prokrví totiž pokožku a pomůže neutralizovat negativní vliv UV paprsků při opalování.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles