Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak pomocí vlasů opticky zeštíhlet?

7. 04. 2015 | Péče o vlasy
Tvary obličeje dělíme do čtyř základních skupin – oválný, kulatý, hranatý a srdcovitý. A ačkoli existuje velké množství různých účesů a střihů, rozhodně ne všechny se hodí pro každý tvar. Vlasová stylistka Jana Burdová si pro vás připravila pár rad a triků, jaký styl účesu vybrat pro kulatý obličej, na co si dát pozor a jak díky svým vlasům ihned opticky zeštíhlet.

Jak zjistíte, jaký máte tvar obličeje

Jaký tvar obličeje máte, zjistíte pomocí jednoduchého testu. Nejprve je potřeba, aby byl váš obličej nezakrytý a byly vidět kontury tváře. Proto vlasy sepněte nebo je sčesejte dozadu, použít můžete také čelenku. Stoupněte si před zrcadlo a pomocí suchého mýdla nebo konturovací tužky na něj obkreslete obrysy svého obličeje. Pak změřte napříč čelo v jeho nejširší části, tzn. zhruba v polovině mezi obočím a linií vlasů.

Jak pomocí vlasů opticky zeštíhlet?Výsledek si poznamenejte. Následně změřte vzdálenost lícních kostí v jejich nejvyšších bodech, tzn. těsně pod spodní hranicí očí. Dalším rozměrem, který vás zajímá, je vzdálenost čelistí v jejich nejvyšších bodech, tzn. zhruba v polovině mezi pusou a nosem. Poslední vzdáleností k zapsání je tentokrát horizontální a měří se od nejvyššího bodu vlasové linie k nejnižšímu bodu brady. Pak už stačí jen jednotlivé vzdálenosti porovnat.

•    pokud máte obličej 1,5 x vyšší než je jeho šířka, jste majitelkou oválného obličeje
•    jestliže se všechny čtyři naměřené údaje téměř shodují, obličej disponuje širokým nízkým čelem, kulatou bradu a plnými tvářemi, pak patříte mezi ženy s kulatým obličejem
•    pokud jsou šířka čela, vzdálenost lícních kostí a čelistí přibližně stejné, máte hranatý obličej
•    je-li vzdálenost mezi čelistmi malá, zároveň máte široké čelo a vzdálené lícní kosti, máte srdcovitý obličej

Jaká jsou tedy pravidla účesu pro kulatý tvar obličeje?

Vždy je důležité zúžit účes po stranách tak, aby kontura neměla symetricky kulatý tvar. Pokud chcete ofinu, pak raději delší, směřující z obličeje. Nikdy by neměla být rovná, horizontálního tvaru. Decentně pojatá asymetrie a vertikální linie vždy prodlouží kulatou tvář. Délku vlasů přizpůsobte postavě. Jste-li vysoká, dopřejte si v klidu delší vlasy. Drobnější postavě sluší délka maximálně po lopatky, ale nejlépe vypadá, pokud se vlasy zkrátí nad ramena. U kulatého obličeje se při výběru účesu řiďte také pohledem na sebe z profilu. Většina žen s tímto tvarem obličeje potřebuje střih, který zvětší objem vlasů na temeni, což úžasně vyváží druhou bradu. U krátkých střihů je pak tedy třeba nechat vlasy v oblasti týlu delší, nikdy si nenechte vystříhat krk, stejně jako oblast kolem uší.

Je třeba se u kulatého obličeje vyhýbat vlnám?

Přirozeně kudrnaté vlasy jsou stále velký trend, pokud máte kulatý obličej a přesto po nich toužíte, doporučuji z nich udělat přednost, tzn. navlnit vlasy a pomocí stylingu maximálně zvětšit jejich objem. Využít princip kontrastu – vedle maxi vlasů se bude i ten nejkulatější obličej zdát křehký.

Ukázka účesu: Vlasy jsou tvarované přes kartáč do hladka. Prodlouženého vzhledu dosáhnete, když horní partie lehce podtupírujete měkkým kartáčkem do vyššího objemu. Ofina je delší a směřuje přes obličej, čímž vytváří dojem prodloužených linií podél tváře.

Autorka: Jana Burdová
Zdroj, foto: Redken


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak pomocí vlasů opticky zeštíhlet?:

Jak pomocí vlasů opticky zeštíhlet?
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !