Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak posílit dětem imunitu přírodní cestou

10. 11. 2016 | Nemoci
Podzim je tu v plné síle a ruku v ruce s ním posmrkávání, pokašlávání, únava. My rodiče často tápeme, zda za ranní nechutí dítěte vyskočit z postele stojí nějaký zdravotní problém, nebo jen podzimní lenost. A když už se s ním vypravíme k lékaři, často odcházíme s léky, antibiotika nevyjímaje.

Jak zvládnout toto náročné období tak, aby byly děti odolnější vůči virům i bakteriím, a my je hned nemuseli dopovat léky? A jak postupovat, když vidíme, že na dítě už lidově řečeno „něco leze“?

1. Zvyšte počet bílých krvinek

Skvěle to umí rostlina zvaná třapatka nachová neboli echinacea. Kořen této indiánské léčivky je doslova vitaminovou bombou, ne nadarmo si vysloužila pověst jednoho z nejúčinnějších posilovačů imunity. Doporučujeme se užívat ji preventivně v době chřipek a nachlazení, nejlépe po dobu 2 až 3 týdnů a poté na týden přerušit, aby neklesala účinnost.

jak dětem posílit imunitu

2. Vyzkoušejte beta-glukan

Dalším výborným posilovačem imunity je beta-glukan – unikátní přírodní polysacharid, podporující obranné reakce organismu proti bakteriím i parazitům. Získává se  z živé hlívy ústřičné. Pro malé děti je vhodný ve formě sirupu nebo pastilek. Beta-glukan je navíc silný antioxidant a zároveň snižuje celkové vyčerpání a únavu, což právě na podzim tělo potřebuje.

3. Zásobujte tělo vitamíny

Alfou a omegou zdraví je vyvážená plnohodnotná strava. Pokud víte, že vaše dítě nevezme do pusy zeleninu ani omylem, je potřeba přísun vitamínů zajistit jinak. Přitom si je potřeba uvědomit, že abychom dosáhli stejné biologické účinnosti, musíme jich v syntetické formě přijmout 5–10x větší množství. Problematické jsou především vitamíny A, D a E, těch má tělo nedostatek. Jejich zdrojem jsou ořechy, ryby a kvalitní tuky.

4. Dbejte na dostatečný spánek

Nezdá se to, ale odpočinuté tělo i mysl posílené spánkem je naprostý základ pro zdraví nás i našich dětí. Denně se na nás valí takové množství informací, které přijal člověk v 15. století za celý svůj život! Proto bychom měli dbát na hygienu spánku, zvlášť u malých dětí, které jsou v tomto směru nejzranitelnější. „Večer už by mělo mít dítě klidový režim, měli bychom jej odpojit od televize, od mobilu, do postele mu dát pouze knížku nebo si s ním povídat, číst mu,“ radí Jiří Pantůček.

5. Dotujte nenasycené mastné kyseliny

Velkým problémem dnešní doby je nedostatek nenasycených mastných kyselin, které si tělo neumí vyrobit. Dětem chybí především omega 3 kyseliny, které jsou obsaženy v rybím tuku, oleji z tresčích jater či rakytníkovém a chia oleji. Nedostatek omega 3 kyselin vede u dětí k hyperaktivitě, ADHD, proto se doporučuje i ženám v těhotenství. Omega 3 kyseliny můžete dětem podávat formou olejů vmíchaných do másla nebo použitých v salátech.

6. Vyhýbejte se místům, kde je hodně lidí

V období chřipek a viróz bychom se měli s dětmi vyhýbat dětským koutkům a centrům, kinům, masovým kulturním a sportovním akcím – zkrátka těm místům, kde je velká kumulace lidí a hrozí, že tam chytneme nějakého toho bacila.

7. Zabojujte bylinkami

A když už dítě začne posmrkávat a pokašlávat, nebo si stěžuje, že ho škrábe v krku, zkuste zabojovat opět bylinkami. Nezapomeňte, že rozhoduje prvních 24 hodin. Dávkování echinacey zvyšte na trojnásobek až pětinásobek, a to po dobu tří dnů. Pak se zase vraťte k běžnému užívání.

Zdroj: TOPVET


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já mám doma dvě děti, 9letého syna a 5letou dceru. Pořád něco nosí ze školy nebo školky. Lekárnice mi poradila Immunotrofinu. Začala jsem jim jí dávat a vypadá to zatím dobře.
Obrázek uživatelky
profil
Dávám jak hodně ovoce a zeleniny, tak bylinkové čaje.
Pro lepší imunitu dětí jim dávám ještě cucat každý den Preventan s vitamínem C. Díky tomu zvládly i nástup do školky v podstatě bez problémů a marodí hrozně málo. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
výborný článok.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles