Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak používat přírodní barvy na vlasy Henna

9. 09. 2007 | Péče o vlasy

Henna - to není jen barvení vlasů, ale také regenerace a denní péče o vlasy oslabené nebo poškozené chemickými barvivy, trvalou, či různými alergiemi. Henna je prostředek, který poškozeným vlasům pomáhá oživit lesk a vrátit zdraví, pružnost a přirozenou krásu.


Barvení vlasů Hennou na libovolné odstíny, používání klasického nebo tónovacího šampónu, nebo vlasového gelu znamená vždy i ozdravný, regenerační proces. Henna posiluje vlas i pokožku, působí proti lupům, vlasy se stávají přirozené hebké, silnější, zdravější.

Více informací o henně se dozvíte také v našem článku:
Henna – rostlina, která nejen barví, ale i léčí

Henna
Přípravky z henny jsou vyráběny ze stejných a ryze přírodních produktů.
Jejich regenerační a zdravé působení je nesporné a překvapí příjemně každého uživatele již po prvním použití.

Vynikající přírodní vlastnosti Henny jsou díky spoluprácí se špičkovými odborníky v oboru vlasové kosmetiky využity v celé řadě přípravků, které jsou k dostání na českém i slovenském trhu. Celá řada výrobků spojuje vlastnosti přírodních látek s doplňky, které umocňují vynikající účinky přírodní léčebné kosmetiky.

Barvení:

Henna se dá použít jenom na základní barvu vlasů. Čím jsou tmavší, tím bude účinek podobnější základní barvě a naopak. To znamená, že pro černé vlasy je nejlépe použít černou, hnědou, bordó (světlé odstíny nemá smysl používat). Opačně pro blond vlasy lze použít bezbarvou, zlatý blond, event. ořech plavý. Jiné odstíny působí zabarvení do červena.

Je tedy ideální používat Hennu v odstínu blízké základní barvě vlasů.

Aplikace:

Obsah krabičky 33 gr (slouží pro 1-2 použití podle délky vlasů) zalijeme vodou cca 60°C i více, asi 1 dcl pro celou dávku. Řádně promícháme a vytvoříme řídkou kaši, která musí mít správnou konzistenci (aby nestékala a přitom se dobře nanášela). Tu naneseme na umyté, mírně vlhké vlasy. Vlasy pak překryjeme igelitovou folií a ručníkem přípravek necháme působit cca 25 –40 min. pokud chceme dosáhnou výraznějšího zabarvení, je možné Hennu zalít vodou 90°C teplou a dobu působení prodloužit do 60 min. Doba působení tedy do jisté míry reguluje barevnost. Po aplikaci henny vlasy důkladně propláchneme vodou a běžně ošetříme. Jednotlivé odstíny lze vhodně kombinovat. Hennu nelze používat v kombinaci s chemickými přípravky. Např. nelze použít po dobu 5-7 týdnů na vlasy obarvené – účinek musí odeznít, jinak je zabarvení nerovnoměrné. Barvu aplikujeme před trvalou ondulací, nikoliv čerstvě po ní.

Henna

Šedivé vlasy:

Úplně bílé nebo z více než 20% šedivé vlasy se barví obtížněji, protože nemají základní barvu, takže snadněni vystupuje červená barva Henny. Ideální kombinace pro šedivé vlasy je:

1 lžíce černé barvy (5 g), 2 lžíce hnědé (10 g), 3 lžíce kaštanové (15 g) – při dlouhých vlasech dvojnásobek. Výsledek je kaštanový odstín (lze použít i kaštanový odstín přímo). Prášek Henny rozmíchejte ve vařící vodě a na vlasy nanášejte co nejteplejší. Pro zvýšení účinku je možné přidat silný čaj, aby se lépe zakryla šedivá barva vlasů.

Regenerace:

Pokud preferujeme léčebný účinek Henny, je vhodné použít stejný odstín henny jako základní barva vlasů, popř. Hennu bezbarvou (přírodní regenerátor). Zaléváme vodou 60°C teplou a necháme působit podstatně déle (1-6 hodin). Regenerační účinek Henny se časem zvyšuje. novinkou mezi výrobky z Henny je regenerační vlasový zábal, jehož způsob použití je obdobný jako u barvy.

Nejčastější chyby při aplikaci:

použití Henny na vlasy nedávno obarvené chemicky nebo po trvalé,
použití Henny bordo (event. hnědé) na světlý vlas, v případě, že se nechtěl dosáhnout výrazně rudý odstín
použití Henny světlé na tmavý vlas (je docílen pouze regenerační účinek)
použití Henny pro šedivý vlas – odstín bordó, mahagon nevhodný

Druhy henny:

Základní barvy, které lze míchat: bordó, černá, přírodní bezbarvá, měděně červená

Míchané barvy : hnědá, mahagon, kaštan, ořech plavý, zlatý blond, tizián

Kombinací jednotlivých barev lze dosáhnout libovolné barvy. Přidáním černé barvy docílíme odstíny tmavší, naopak přidáním bezbarvé odstíny světlejší.

PŘÍRODNÍ VLASOVÁ KOSMETIKA HENNA
TO NELEPŠÍ Z PŘÍRODY PRO VAŠE VLASY



Více informací o henně se dozvíte také v našem článku:
Henna – rostlina, která nejen barví, ale i léčí

Zdroj: www.henna.eu

Petra Dítětová
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem zkoušela jednou, měl to být tmavší odstín než můj. Nechytla mi. Neviděla jsem ani zhoršení ani zlepšení. Ale máma (blondýna) vyprávěla jak jí jednou zkusila a byla dlouho zrzka
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já používala kdysy černou hennu, skvěle chytala, vlasy supr...fak dobrý. Odbarvila jsem se na blond a mám zníčené vlasy, zkouším vše, a jelikož jsem měla dobrou zkušenost s hennou, dnes jsem si jí dala(bezbarvou) popravdě vůbec žádné zlepšení,spíše naopak. K některým příspěvkům: henna vlas obalí vrstvou, která po určitou dobu ho chrání, blond odstín jsem nezkoušla, nevěřím tomu, navíc to nebude vypadat asi tak výrazně. henna ani nekryje moc dobře světlé odstíny.
Obrázek uživatelky
profil
používala jsem jednou hennu a byla jsem spokojenaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
ale můžeš ale až po 5 týdnech od chemického barvení
Obrázek uživatelky
profil
Takže jak jsem správně pochopila, Hena se nedá použít na barvené vlasy, že?
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Beránek