Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jak předcházet vaginálním mykózám?

20. 07. 2014 | Nemoci
Také se v létě potýkáte s nepříjemnými gynekologickými potížemi? Není divu. Horké počasí a pobyt u vody nahrávají množení bakterií. Jak s nimi zatočit? Přinášíme pět užitečných rad, které se vyplatí následovat. Předcházet problémům je totiž vždy jednodušší než řešit jejich důsledky.

Rada první: mokré plavky dolů!


I když se to zdá jako banalita, po koupání se raději hned převlékněte do suchého. Vlhké a teplé prostředí prospívá kvasinkám či jiným mikroorganismům, a pokud máte narušené vaginální pH, snadněji jim podlehnete. Totéž platí v případě propoceného oblečení po sportu – co nejdříve dolů!

Rada druhá: pravidelná intimní hygiena


Jak předcházet vaginálním mykózám?Základem prevence proti gynekologickým obtížím je správná intimní hygiena, tj. pravidelná a s použitím speciálních šetrných přípravků k tomu určených, nikoliv klasických zásaditých mýdel nebo parfémovaných sprchových gelů. Na trhu je dnes k dispozici řada produktů, které přispívají k optimálnímu pH vašich intimních partií, a chrání je tak před mykózami. Čím dříve si zásady každodenní intimní hygieny osvojíte, tím lépe.

Patří mezi ně i osoušení vlastním ručníkem, preference sprchování před koupelemi nebo používání neparfémovaného toaletního papíru. V době menstruace je nutné časté vyměňování hygienických tampónů či vložek. Pacientkám s častými záněty gynekologové někdy doporučují tampóny zavádět jen na sport.

Rada třetí: upravte šatník


Zvlášť v létě vyměňte upnuté a přiléhavé oblečení za volnější – nechcete se přece „zapařit“. Také spodní prádlo by mělo být prodyšné, nejlépe z přírodních materiálů, tedy bavlny a hedvábí. Snažte se vyhnout prádlu ze syntetických materiálů a krajek. Jestli máte pocit, že jen v něm můžete být sexy, mýlíte se. I hedvábné prádlo dnes může být vkusné a ne jen s infantilními obrázky, případně ve stylu bombarďáků našich babiček. Každodenní výměna je snad samozřejmostí.

Rada čtvrtá: co takhle zdravější životní styl?


Možná vás to překvapí, ale míru „zranitelnosti“ vaší pochvy do jisté míry ovlivňuje i strava a zdravý životní styl. Omezte v příjmu potravy cukry, protože jsou živnou půdou pro kvasinky. K posílení celkové obranyschopnosti obohaťte jídelníček o důležité živiny a vitamíny a začněte se pravidelně věnovat nějakému sportu.

Rada pátá: sexuální zdrženlivost


Zamyslete se nad svým sexuálním životem – promiskuitní chování podporuje nejen přenos pohlavních nemocí. Pokud už cítíte nepříjemné pocity v intimní oblasti, neprodleně navštivte svého gynekologa a poraďte se o jejich řešení. Počítejte ale s tím, že po dobu léčby omezí vaši sexuální aktivitu. O svých potížích hovořte otevřeně i se svým sexuálním partnerem. Připravte jej na to, že v některých případech může chtít doktor léčit i jeho.

Zdroj: Lactacyd

Vendula Vrablová
Chytrá Žena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !