Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jak předejít padání vlasů

11. 08. 2015 | Péče o vlasy
Krásné husté vlasy jsou chloubou každé ženy. Jejich kvalita a zdraví je zrcadlem našeho celkového zdravotního stavu. Pokud však naše kštice řídne a začínají nám padat vlasy, může to být samozřejmě zapříčiněno genetikou, ale také životním stylem, který můžeme snadno ovlivnit.

Padání vlasů netrápí pouze muže, ale podle průzkumů i každou třetí ženu znepokojuje kvalita a hustota vlasů. Zajímavostí je, že pouze 10 % případů je dáno dědičností, za zbytek mohou nemoci a civilizační vlivy.  Důležité je ale zmínit, že za den vypadne většině lidí až 300 vlasů. Objevíte-li si sem tam nějaký ten vlas, tak ještě není důvod k žádné větší panice. Pokud si ale všimnete, že vícekrát do týdne po jednom česání vyndáte z hřebenu velké chuchvalce vlasů, nastal čas se o svojí „hřívu“ začít starat pečlivěji.

Jedním z důvodů může být i nedostatek vitamínu B. Ten doplníte vhodnými doplňky stravy nebo ho můžete čerpat např. z kapusty, mrkve, rajčat nebo špenátu.  Dále je potřeba zvýšit příjem některých minerálů a to sice selenu a zinku. Vhodné je také užívat aminokyselinu methionin.

péče o vlasy

Pro zdravý porost hlavy je také důležité konzumovat pravidelně železo a především se zbytečně nestresovat, protože stres má na svědomí nejen úbytek váhy ale také úbytek vlasů. Vypadávání vlasů mohou ovlivnit také nějaké nemoci jako cukrovka nebo lupénka. Dalším z negativních faktorů může být užívání některých léků.

Pozor na drastické diety

Často bývá příčinou také hormonální nerovnováha způsobená náročnými změnami, jimiž tělo prochází. Mohou to být nejen různá onemocnění, ale také změny u žen spojené s porodem a klimakteriem.
Z důvodů hormonálních změn také dochází k vypadávání vlasů během těhotenství a těsně po porodu, ale to se většinou přirozeně upraví. Vypadávání vlasů také hrozí u drastických diet. Nevyvážená strava a náhlý úbytek kilogramů je pro tělo velká zátěž a vlasy začnou padat. Pokud již dietu držíte, dbejte na to, abyste měly dostatečný přísun živočišných tuků a bílkovin.

Jedním z faktorů většího úbytku vlasů je také velké teplo z fénu, žehliček, kulem apod. Pokud si již vlasy fénujete každý den, nepoužívejte často příliš horký vzduch, vlasy krásně uschnou i pod studeným vzduchem. Příčinou problémů mohou být také nevhodné stylingové přípravky, protože někdy způsobí, že se vlasy doslova odlomí od pokožky. Stejně tak je mohou poškodit různé ozdoby, kovové spony, pevně upletené copánky i drdoly, které působí tah a pomalu vytahují vlasy z kořínků.

Zdroj, foto: Prozdraví.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
během těhotenství byly mé vlasy krásné a rychleji rostly. Po porodu jsem brala železo a vlasy byly krásné. Když jsem železo přestala brát, začaly mi vlasy více vypadávat a ztratily lesk. Železo opravdu na mé vlasy působilo velice příznivě.
Obrázek uživatelky
profil
Mě po porodu vlasy začaly šíleně padat a taky jsem si připadala, že v tom culíku nic nemám! Po radě s kamarádkou jsem si koupila Donnu Hair, kde bylo i překvapení - náušničky a vlasy konečně rostou!
Obrázek uživatelky
profil
Mám vlasy zatím poměrně husté..ale...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles