Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak přesvědčit děti, že čištění zubů je zábava?

15. 06. 2020 | Výchova
-Komerční sdělení-

Přimět děti k čištění zubů někdy není vůbec jednoduché. U některých dětí se podaří udělat z této rutiny oblíbenou činnost, ale jsou to spíše výjimky. Pokusit se o to ale můžete, určitě to stojí za zkoušku. Jak na to?

U těch nejmenších to není vůbec snadné. Hlavní rada zní – čistit rychle a efektivně. Až do tří let můžete zuby bez obav čistit bez zubní pasty. Pravda je ale taková, že dobře zvolená zubní pasta může dětem čištění zubů zpříjemnit. Například dětský zubní gel Weleda je vhodný už od prvních zoubků, má přírodní složení a při spolknutí nezatěžuje dětské bříško. Efektivní je také pořídit dětské kartáčky dva, jedním si dítko vyčistí zuby samo a druhým vy zuby dočistíte. A doplnit čištění nějakou říkankou není vůbec na škodu.

čištění zubů

Udělejte z čištění zubů soutěž


U větších dětí, kolem šesti let, už můžete zkusit udělat z čištění zubů soutěž. Jak? Už jste slyšeli o indikátorech zubního plaku?
Existují v podobě ústní vody nebo tabletek. Pro vyvolání pocitu soutěže doporučujeme použít indikátor před čištěním a vyzvat děti, aby si zuby vyčistily tak, jak nejlépe umí. Poté použít indikátor znovu, a pokud budou na zubech stále zvýrazněné fleky, nechat zuby pořádně dočistit. Pokud mají vaše děti v sobě soutěživého ducha, tak to určitě zabere.


Parťák pro starší děti – elektrický kartáček


Od tří let již mohou děti používat elektrický zubní kartáček. Pro ty do deseti let jsou dostupné kartáčky s oblíbenými pohádkovými a filmovými motivy u značky Oral-B. Děti od 6 let mohou rovnou dostat kartáčky Junior, u kterých je slyšitelný senzor tlaku. Ten pohlídá, aby si děti při čištění neškodily. Pro puberťáky už je pak dostupný kartáček Smart Teen s viditelným senzorem tlaku a možností propojení s mobilní aplikací.


Autor: Andrea Ivaničová



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Koleda