Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jak přežít na festivalu od rána do večera? 15 věcí, které byste měli zabalit do krosny

15. 07. 2014 | Praktické rady
Odstartovala sezóna hudebních festivalů a stejně jako každý rok i letos řada fanoušků dobré muziky řeší, co zabalit do batohů. Ať už si notujete v rytmu country, nebo se vyžíváte v tónech tvrdší muziky, může vás shodně na festivalu nejedna věc zaskočit.

Strašákem festivalu mohou být například rozmary počasí, špatné hygienické zázemí nebo i zdravotní potíže způsobené přehřátím či nedostatkem energie. Většiny nepříjemností se však můžete vyvarovat. Stačí do krosny před cestou přibalit pár drobností, které zaručí, že jediné, co vás na festivalu zamrzí, bude poslední koncert a návrat domů.

Rozmary počasí vás potrápí po celý den, buďte připraveni

Hlavním nepřítelem festivalových návštěvníků je počasí. To se předpovědí často neřídí a přinese déšť nebo zimu, ačkoliv rosničky hlásily na celý víkend slunečno. Stěžejním obsahem vašeho batohu by tak nemělo být jen letní oblečení. Přestože teploměr ukazuje v poledne přes třicet stupňů, rozhodně nezapomeňte na teplejší oděv. Večer i v noci teploty klesají, a tak při posledním koncertě v jednu ráno budete rádi za každou vrstvu oblečení, ve spacáku pak za vlněné ponožky. Při náhlých změnách počasí na festivalu využijete například softshellové bundy. Je to vhodná varianta kompromisu mezi bundou a mikinou. Neprofouknou ani nepromoknou a jsou příjemné na těle. Když přijde déšť, oceníte pláštěnku a holínky. I když se festivalové areály po vydatných deštích často mění v arény bahenních zápasů, neznamená to, že musíte opustit svůj módní styl. Dnes už jsou na výběr i designové kousky, takže není problém sehnat třeba puntíkaté gumáky se sladěnou pláštěnkou.

Jak přežít festivalKromě zimy, deště, bouřek a dalších nepříjemných vrtochů počasí vás ale může čekat i pravý opak. Vedra nejlépe přečkáte v kombinaci šortek a horního dílu plavek pro dámy a v koupacích kraťasech pro pány. Plavky jsou tedy další položkou seznamu do festivalové krosny. Při ostrém slunci se v areálech často není kam schovat. Doporučujeme proto přibalit i letní klobouk a sluneční brýle. Bez nich totiž riskujete zánět spojivek a úpal, což vám může pobyt na hudebních akcích hodně znepříjemnit.

Ranní hygiena v pohodlí pro pohodový start dne

Kosmetice se na festivalu nevyhnou ani muži. Hned ráno, po probuzení ve stanu, je třeba osvěžit ústní dutinu. Mini balení zubní pasty vystačí na celý festival a lahvička ústní vody je vítaným doplňkem. Cestovní balení kosmetických potřeb jsou k dostání ve všech kvalitních drogeriích. Vlhčené ubrousky zase nahradí základní hygienu, když fronta do sprch nebere konce a na hlavní stage už přichází oblíbená kapela. Při přípravě snídaně vám přijde vhod také zavírací nůž, ať už krájíte salám nebo otvíráte láhev ranního vyprošťovacího piva. Před vstupem do areálu festivalu ale nechte nůž raději ve stanu. Kontrola u vstupu by vám jej mohla zabavit.

Oběd si dejte ve stínu. Slunce totiž nejvíce pálí právě okolo poledne. Opalovací krém se hodí po celý den, ale mezi jedenáctou a třetí se namažte určitě. Nezapomeňte ani na antibakteriální gel, který vám „umyje“ ruce i nasucho bez vody. Ne všechny festivaly totiž v areálu nabízejí dostatečné množství koryt s tekoucí vodou. Gel tak oceníte hlavně při ochutnávání festivalové kuchyně. Po obědě přichází zasloužený odpočinek. Oblíbené kapely si zrovna daly pauzu, tak je čas vyrazit do stanového městečka a trochu se natáhnout nebo posedět. Pro milovníky pravého kempování doporučujeme přibalit na festival skládací sedátko. Lelkování okolo stanu tak bude mnohem pohodlnější.

Odpoledne dobijte energii po vzoru vrcholových sportovců

Když cukr v krvi klesá a přichází odpolední únava, energii vám dodá třeba energetický gel nebo tyčinka. Energetické gely pomáhají potlačit první známky únavy a doplňují ztracené energetické rezervy. Obsahují totiž nejen sacharidy, ale i složky zapojené do jejich metabolismu. Některé gely jsou navíc obohaceny i o taurin, který je známý pro své stimulační účinky. Energetičtí pomocníci ve formě gelu mají svěží ovocné příchutě, po festivalových obědech v podobě čínských nudlí nebo gyrosu tak pro vás budou příjemným zpestřením jídelníčku. Díky postupnému účinku vám navíc síla vydrží až do večerních koncertů, kdy na scénu přicházejí ty nejzajímavější kapely.

Večer přichází čas na teplejší oblečení a repelent. Na festivalu konaném v blízkosti vody budou komáři určitě, tak se nezapomeňte připravit. Vhod přijde tuhá forma repelentu, která zabírá méně místa a u vstupu do areálu vám jej nezabaví, což se u spreje může snadno stát. S přicházející tmou oceníte také vlastní zdroj světla. Ideální je čelovka, která vám ušetří spoustu nepříjemností při večerní hygieně. Na mobilních toaletách světla nejsou a ve večerní džungli stanů se s ní budete lépe orientovat. Ve stanu se vám potom díky ní podaří najít všechno potřebné, až se budete ukládat ke spánku. Dobrým tipem jsou i špunty do uší, zejména pro ty, kdo mají lehké spaní. Zábava na festivalu totiž nikdy nekončí a aspoň trocha spánku je potřeba. Na ráno mějte připravený šumák do vody, který vás dostane z kocoviny.

Abyste si hudební festival mohli užít v klidu a pohodě, přemýšlejte už dopředu nad tím, co si s sebou berete. Jedině tak si potom budete moci vychutnat hudbu bez úpalů, angín nebo střevních potíží. A jedna dobrá rada na závěr. Ať už je vedro, nebo chladněji, dodržujte pitný režim.

P. S. Pivo se do něj nepočítá.


Zdroj, foto: Blackcomb


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Colours of Ostrava se blíží, díky!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles