Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak probudit po zimě bazén?

15. 04. 2015 | Moderní bydlení
Taky už čekáte, až jarní slunce pořádně napře svoji sílu, teplota na venkovním teploměru vystoupá nad 20°C a vy si budete moct užívat koupání ve venkovním bazénu?  Aby bylo ve správný okamžik vše připraveno, je načase pustit se do jeho odzimování.  Jednotný postup, jak na to, neexistuje, na každý typ bazénu se musí trochu jinak.

Nečistoty pryč!

Při odzimování bazénu je po odkrytí zimní plachty nejprve potřeba odstranit z vodní hladiny síťkou všechny nečistoty, ať už se jedná o spadané listí, hmyz, drobné větévky a další. Pokud jsou na dně bazénu usazeniny, je nutné je vodním vysavačem odsát do odpadu tak, aby se nerozvířily ve vodě. Jestliže se na stěně bazénu vytvořily usazeniny, je potřeba je mechanicky odstranit kartáčem na stěny, v úrovni vodní hladiny je případně vyčistit k tomu určenými přípravky.

bazén po ziměFiltrace a správná chemie

Po zbavení bazénu mechanických nečistot se spustí filtrační zařízení a vlastní technologie samotného bazénu. Spolu s tím je dobré nechat proprat pískovou náplň filtračního zařízení. V případě použití automatických stanic se pouze provede kalibrace jednotlivých sond. Jestliže bazén není takto vybaven, je nutné nejprve změřit a následně vhodnými přípravky (pH mínus či pH plus) upravit hodnotu bazénové vody, aby nebyla příliš kyselá ani zásaditá (pH). Pohybovat by se měla v rozmezí 6,8 - 7,5. Správná hodnota pH je přitom nutností, jen při ní bude bazénová chemie správně fungovat.

Prospěšný šok

Dalším potřebným krokem je dezinfikovat vodu, aby v ní nezůstaly látky, které by mohly kazit vodu a případně našemu tělu uškodit. K tomu slouží tzv. "chlorový šok", kdy se do vody přidá rychlorozpustný chlór. Den poté se použije standardní vícekombinační tableta pro údržbu vody. Pokud je voda stále nazelenalá, je možno aplikovat přípravek proti vodní řase. Současně se změří množství chlóru ve vodě. Jeho koncentrace by (v závislosti na teplotě vody) neměla přesahovat 1,0mg/l. A opět se upraví hodnota pH. A tím je již všechno hotovo – zbývá už jen jediné, počkat na první teplý den, abyste si mohli koupání začít do sytosti užívat.

Malý či velký?

Ještě bazén nemáte a teprve o něm přemýšlíte? Zapuštěný bazén můžete mít i na malé zahradě. Zajímavé řešení představuje třeba oválný bazén 6,5 x 3 metry, ten se bude skvěle vyjímat na úzkém delším pozemku, a přitom poskytne dostatek prostoru pro vodní radovánky. Majitelé rozlehlejších zahrad ocení třeba bazén s vodní plochou až o rozměrech 8 x 4 metry.

Zdroj, foto: Balarepo


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak probudit po zimě bazén?:

Jak probudit po zimě bazén?
Jak probudit po zimě bazén?
Jak probudit po zimě bazén?
Jak probudit po zimě bazén?
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles