Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se můj tatínek s prádlem pral...

12. 05. 2011 | Vaše příběhy
Byla jsem malá holka, možná jsem ještě ani do školy nechodila, to už si nepamatuji. Bydleli jsme v paneláku, měli jsme všichni společnou prádelnu a mandl. Toto vybavení bylo součástí domu, jelikož doma v té době automatickou pračku měl asi opravdu málokdo, respektive pračku vůbec nějakou.

Nevím, co tehdy tatínka dovedlo k tomu dobrému skutku, že bude trávit odpoledne v té prádelně. Maminka byla zvyklá se nejen o prádlo, ale i o vaření a rodinu jako takovou, postarat  se od A do Z.

V práci ji tehdy možná zdržela účetní uzávěrka. Z maminčina vyprávění a posléze toho, co jsem viděla, si ovšem pamatuji dost, abych naplnila písmenky tento příběh...

Maminka otevřela dveře bytu a ptala se mě:" Kde je táta?" - "Dole v prádelně," povídám. "A co tam dělá?" - "Aha, proto ta pára okýnkem ven!" - a běžela rychle dolů do prádelny a já za ní...

Otevřela dveře od prádelny, ale téměř nic neviděla,  a já také ne. Jen v páře siluetu tatínkovy postavy. Již kompletně vyprané prádlo maminka vytahovala z košíku a také ze ždímačky, přičemž jí slzy tekly. Totálně zničené, nové a ručně pletené svetry, které prošly praním na vyvářku, bílé prádlo se vyjímalo všemi různými barvami, ale nejen barvami, ale také rozměry, barevné prádlo nebylo daleko od barvy bílé...  Maminku jsem od té doby viděla brečet, ale nikdy neměla v očích tolik slz, jako tenkrát. Maminka se pokusila o záchranu prádla, jak to jen možné bylo.

Tatínek v domnění, že když vypere prádlo na vyvářku, tak bude opravdu nejčistší -, se opravdu spletl. Kromě svetrů, které takovým praním prošly, maminka zachránila, co se dalo.

Od té doby můj tatínek nikdy nepral. Prohlásil, že to zkusil jednou a naposledy! Ani nevíte, jak se těmito slovy mamince ulevilo!!!

Autor:Vikitorie

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
I můj muž pral.
Byla jsem na mateřské, měla jsem namočené prádlo a chytla jsem nějakého bacila. Můj muž, aby mi pomohl, tak se ptal, jak ho má vyprat. Tehdy jsme měli pračku vířivou, kde se vypralo, vyždímalo, ale máchalo se ručně. Takže můj muž vypral, dokonce i pověsil. Když jsem potom prádlo žehlila, tak jsem se divila, že tak strašně silně voní pracím práškem. Bylo to proto, že jsem mu vysvětlila, kolik prášku má do pračky dát, jak dlouho prát, jak ždímat, ALE nenapadlo mne, že mu musím říct, že se prádlo musí vymáchat, protože to jsem brala jako samozřejmost.
Od té doby nepral.
Občas ale pustí myčku - když ji naplním , no a pravidelně z ní uklízí umyté nádobí. Ale stalo se, že uklidil i neumyté, které tam bylo jen naskládané a čekalo na doplnění myčky do plna.
Přesto bych svého muže neměnila.
Obrázek uživatelky
profil
Pěkné počteníčko.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsaný příběhSmajlík
Jednou jsem požádala manžela,který brzy ráno odcházel do práce,aby mi zapnul pračku, až vstanu, tak bude vypráno. Když jsem vstala, tak vypráno nebylo. Měli jsme automatickou pračku s horním otvíráním. Manžel pračku zapnul, ale bohužel,jsem mu asi důrazně nepřipomněla, že nejdříve musí zavřít buben. Tak prádlo bylo venku a on se prý divil,že se to nepere, tak to naštěstí vypnul. Prádlo se mi podařilo postupně vyndat, ani nebylo moc zničené.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles