Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Jak se perfektně vyfotit mobilním telefonem? Víme, jak na to!

11. 01. 2018 | Technika
-Komerční sdělení-

Dnes je už celkem běžné, že většinu fotek, které vyfotíte, pořídíte svým mobilním telefonem. Už dávno se však nejedná „jen o mobil“. Už to není tak, že fotky z telefonu nejsou moc povedené.

Dnešní telefony jsou technicky na vysoké úrovni a některé, třeba ty od Honoru, jsou svými fotoaparáty proslulé. S trochou cviku s nimi zvládnete vytvořit takové snímky, ke kterým se budete rádi vracet, ale také se s nimi budete chtít pochlubit. Stačí jen dodržovat pár základních pravidel. Byla by přeci škoda si své snímky zbytečně kazit, no ne?


Honor 6    1. Dávejte si pozor na celkovou kompozici, a to ať už fotíte selfie, nebo někoho dalšího. Před tím, než stisknete spoušť, zkontrolujte, zda někomu něco „neroste z hlavy“, zda se v záběru nelze vyhnout zbytečným kusům nábytku, kabelkám na zemi, odpadkovému koši v pozadí nebo třeba hloučku dalších kamarádů, které právě na fotce mít nechcete. Pokaždé zkuste najít ten nejlepší úhel, aby byla výsledná fotka co nejčistší.

    2. S kompozicí souvisí další nešvar, který zbytečně fotky kazí. Jsou jím „usekané“ ruce, nohy a někdy dokonce hlavy. Je škoda, když máte na první pohled pěknou fotku, ale při bližším pohledu zjistíte, že má někdo useknutý kousek hlavy nebo konečky prstů. Ano, bližší záběr je mnohdy lepší než celek. Ale dávejte si pozor, abyste ruce a nohy „řezali“ vždy pod kloubem, tedy pod kolenem nebo loktem.

    3. Zkuste momentku zachytit bez blesku. Jsou samozřejmě situace, kdy to nejde. Ale bez blesku vypadá vše na fotce přirozeněji a lépe. Blesky také často osvětlí jen to, co je v přední části záběru. Pokud to jde, klidně si telefon podepřete nebo jej rovnou položte, aby se netřásl a fotka vyšla ostrá.


Honor 9 blue    4. Všechny mobilní telefony dnes umějí soustředit ostrost ve vybrané části záběru. Pokud to není vyloženě záměr, vždy ostřete na obličej, při bližším záběru dokonce na oči.

    5. Určitě využívejte speciální efekty, které vaše fotky ozvláštní. Nemluvíme teď o kreslených králičích uších nebo srdcích všude kolem obličeje. Například dostupné smartphony Honor 9, Honor 6X či Honor 8 Pro mají duální fotoaparát, se kterým vykouzlíte hotové divy. Díky dvěma čočkám vyfotíte například portrét tak, že bude tvář ostrá, ale pozadí efektně rozmazané. Zvlášť na barevném pozadí to vypadá moc hezky a profesionálně.

    6. Když už máte fotku hotovou, nebojte se využívat aplikace na úpravu fotek. Každé fotce prospěje, když ještě upravíte ostrost, zesvětlíte stíny, oříznete ji, oživíte barvy nebo odstraníte zažloutlý odstín vznikající při umělém osvětlení. Výborná jsou například aplikace Snapseed a Aviary, ale většina smartphonů má základní editor fotek vestavěný.


Pokud se chystáte pořídit si skvělý fotomobil, je rozhodně z čeho vybírat. Například designový Honor 9, který má báječný duální foťák, stojí nově úžasných 9 990 Kč. Honor 6X s duálním fotoaparátem a čtečkou otisků prstů zase seženete za perfektních 4990 korun. A hned na to focení budete mít super výbavu!




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se perfektně vyfotit mobilním telefonem? Víme, jak na to!:

Jak se perfektně vyfotit mobilním telefonem? Víme, jak na to!
Jak se perfektně vyfotit mobilním telefonem? Víme, jak na to!
Jak se perfektně vyfotit mobilním telefonem? Víme, jak na to!
Jak se perfektně vyfotit mobilním telefonem? Víme, jak na to!
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
známá na selfie ujíždí
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles