Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se po Silvestru vypořádat s kocovinou?

30. 12. 2018 | Nemoci
Mnoho z nás už na vlastní kůži vyzkoušelo, jak nepříjemná může být kocovina. S blížící se oslavou nového roku vám proto přinášíme generacemi prověřené zkušenosti, jak se co nejlépe dostat z kocoviny.


Kde se bere kocovina?


Na první dobrou asi s úsměvem odpovíte, že se jedná o následek prohýřené noci a divokých oslav. To je samozřejmě pravda, ale co se v těle vlastně děje a proč nám je tak mizerně? Náš organismus je v první řadě dehydrovaný, játra jsou zaneprázdněná s odbouráváním alkoholu a nemají čas na přeměnu cukru, takže nám chybí energie. Máme překyselený žaludek, pálí nás žáha, je nám nevolno a bolí nás hlava i svaly.

kocovinaJak s ní zatočit?


Především byste se měli pořádně vyspat. Pitný režim je pro vaše tělo velmi důležitý i za normálních okolností, po divoké noci to ale platí dvojnásob. Hned po probuzení je dobré doplnit tekutiny, jelikož alkohol a kofein odvodňují tělo.

Jednoduchým pomocníkem po ránu může být třeba voda s citronem. Stejně tak by vám mělo udělat dobře studené mléko, na zklidnění žaludku jsou účinné bylinkové odvary například z máty, zázvoru či heřmánku.

Pokud si chcete ráno osladit, přidejte trochu medu. Potřebujete-li  pořádné nakopnutí, spolehněte se na česnečku. Pomůže také silný vývar nebo zelnačka. Můžete si také připravit vajíčka, která vaše tělo zbaví toxinů a doplnit je kyselými okurkami. Pořádnou vzpruhou je i studená sprcha, ale pozor, začněte teplejší vodou a postupně přecházejte na chladnější. Pokud vám to situace dovolí, vyrazte na čerstvý vzduch a krátkou zdravotní procházku, která vám okysličí krev.

Jak kocovině předejít?
V první řadě doporučujeme pít s mírou a nekombinovat různé druhy alkoholických nápojů, během konzumace alkoholu pít i nealkoholické nápoje a nezapomínat jíst.

Rozhodně ale neřešte kocovinu a bolest hlavy léky s obsahem paracetamolu. Alkohol zvyšuje hepatotoxicitu paracetamolu, tzn., že násobí škodlivý účinek na játra.

Je na vás, jaký způsob novoroční rekonvalescence z oslav zvolíte. Někomu bude více vyhovovat polévka, někomu bude po chuti koktejl nebo kyselé okurky a někdo se pro jistotu vybaví dopředu v lékárně. Důležité každopádně je, abyste do nového roku vykročili tou správnou nohou!

Zdroj: BENU


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles