Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se potkat s tantrou v běžném životě

8. 04. 2011 | Zajímavosti
Mnoho lidí si ze zájmem v časopisech přečte o tantrickém milování, celotělním orgasmickém prožitku, rituálech, a přitom si povzdechnou: „Hezké, ale to asi není pro mě, to nedokážu... „ Následné řádky dokazují, že začít se dá kdykoliv a jakkkoliv. Vždyť tantra je způsob, jak vrátit do sexuality, života a tvořivosti více živosti a radosti. Cesta každého z nás je jiná, nikdo tu nehodnotí, neodsuzuje, neporovnává. Je to spíše o osobní odvaze, udělat přesně z toho místa, kde právě jsme, krok do neznáma...

Tantra pro  „začátečníky“
Pokud chcete zakusit tantru na vlastní kůži, prvním setkáním může být právě tantrická masáž, která trvá většinou  90 -180 minut. Poprvé jde většinou o odhození studu, falešných zábran a přesvědčení. V každém případě si odnesete zážitek, který změní Vaše prožívání sexuality. Dobré je dát při vyhledávání studií  na doporučení přátel, ev. pročíst  webové stránky v nabídce. Ti, kteří se tantře skutečně věnují, velmi otevřeně hovoří o své cestě k ní a neskrývají se pouze za soska-budhaanonymitu telefonního čísla. Často předávají své zkušenosti i formou výuky. Při čtení dejte na intuici, kdo je právě vám blízký. Ženy, které chtějí podpořit svoji ženskost,  mohou vyhledat např. kurzy cvičení tantra jogy, které podporuje jejich ženskost a vitalitu, léčí neplodnost či problémy klimakteria.

Tantra pro „středně pokročilé“
Tantrický přístup osvobozuje sexuální prožitek od našich získaných bloků. To, co nás potěšuje, se stane „dovoleným“ a krásným ve své podstatě. Potom je čas na vědomou práci s naší energií.. Pozorností a dechem můžeme propojovat nejrůznější centra našeho těla, léčit je, dodávat energii vzrušení i do periferních částí . Tak například dvojice, které si tantru oblíbily, neusilují vždy o vyvrcholení s ejakulací, ale prožijí milostné spojení bez cíle jako akt vzájemného nabíjení. Udržení očního kontaktu znamená vidět a přijímat toho druhého jaký skutečně je.  Jednotlivec se také může věnovat „rituálům sebepotěšení“ a vědomě si tak dodávat energii pro každodenní život.  Pro pokročilejší adepty tantry se nabízí řada kvalitních seminářů, jejichž podstatou je hravost, laskavé vedení, hodně tance a jemných kontaktních cvičení. Více než deset let zde existuje škola tantrické masáže. V tomto ohledu nejsme rozhodně pozadu za světem, v Čechách pravidelně učí nejlepší zahraniční učitelé. Sami říkají, že čeští žáci jsou otevření, hraví a mají smysl pro humor. Existují speciální kurzy pro páry, či pouze pro ženy. Namísto představované sexuální nevázanosti tu vládne přátelská a podporující atmosféra. S nahotou se pracuje pouze při výuce speciálních masáží, ve velké úctě a rituálně. Na kurzech si ženy užijí krásné šaty, rozevláté sukně, barevné šátky, ozdoby, spoustu tance a sdílení. Na to v běžném světě nemají někdy čas. Na seminářích se dnes objevuje stále více mužů, kteří jsou odhodláni hledat svou jemnější část, pochopit v atmosféře upřímnosti lépe svou partnerku a ženy vůbec.  

Mistrovská tantra
Člověk, který se tantře věnuje jako své  cestě, zná a využívá těchto praktik k dosažení extatického prožitku celého těla, propojení vyšších center s  sexualitou, ke zprostředkování změněnných stavů vědomí. Sexuální vzrušení je chápáno jako posvátná energie ohně, která svým plamenem zapaluje další energetická centra – čakry.  V tomto stavu můžeme mnohem rychleji „vysílat“ své záměry. Jde o velmi pokročilý způsob meditace a často jej nazýváme sexuální magií. Je to zároveň cesta hluboké transformace vědomí a prohlédnutí skrze iluze. Využívá těla a jeho prožitků jako moudrého učitele a duchovní nástroj.

Tantra tedy není skupinový nevázaný sex a praktikování složitých technických poloh. Vše, co učí, má souznít s naší přirozeností. Nejde o sektu a nikdo není k ničemu nucen, každý je respektován i se svými limity.

Tantra není jen pro mladé a pohledné, věkové složení účastníků kurzů i klientů masáží se pohybuje od dvaceti do sedmdesáti a každý má své jedinečné místo a způsob prožitku. Taktéž nevyžaduje složité studium, ale jen otevřenou mysl.


Autorka: Helena Křováková
Zdroj: Tantra sofia.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se potkat s tantrou v běžném životě:

Jak se potkat s tantrou v běžném životě
Jak se potkat s tantrou v běžném životě
Jak se potkat s tantrou v běžném životě
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !