Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se potkat s tantrou v běžném životě

8. 04. 2011 | Zajímavosti
Mnoho lidí si ze zájmem v časopisech přečte o tantrickém milování, celotělním orgasmickém prožitku, rituálech, a přitom si povzdechnou: „Hezké, ale to asi není pro mě, to nedokážu... „ Následné řádky dokazují, že začít se dá kdykoliv a jakkkoliv. Vždyť tantra je způsob, jak vrátit do sexuality, života a tvořivosti více živosti a radosti. Cesta každého z nás je jiná, nikdo tu nehodnotí, neodsuzuje, neporovnává. Je to spíše o osobní odvaze, udělat přesně z toho místa, kde právě jsme, krok do neznáma...

Tantra pro  „začátečníky“
Pokud chcete zakusit tantru na vlastní kůži, prvním setkáním může být právě tantrická masáž, která trvá většinou  90 -180 minut. Poprvé jde většinou o odhození studu, falešných zábran a přesvědčení. V každém případě si odnesete zážitek, který změní Vaše prožívání sexuality. Dobré je dát při vyhledávání studií  na doporučení přátel, ev. pročíst  webové stránky v nabídce. Ti, kteří se tantře skutečně věnují, velmi otevřeně hovoří o své cestě k ní a neskrývají se pouze za soska-budhaanonymitu telefonního čísla. Často předávají své zkušenosti i formou výuky. Při čtení dejte na intuici, kdo je právě vám blízký. Ženy, které chtějí podpořit svoji ženskost,  mohou vyhledat např. kurzy cvičení tantra jogy, které podporuje jejich ženskost a vitalitu, léčí neplodnost či problémy klimakteria.

Tantra pro „středně pokročilé“
Tantrický přístup osvobozuje sexuální prožitek od našich získaných bloků. To, co nás potěšuje, se stane „dovoleným“ a krásným ve své podstatě. Potom je čas na vědomou práci s naší energií.. Pozorností a dechem můžeme propojovat nejrůznější centra našeho těla, léčit je, dodávat energii vzrušení i do periferních částí . Tak například dvojice, které si tantru oblíbily, neusilují vždy o vyvrcholení s ejakulací, ale prožijí milostné spojení bez cíle jako akt vzájemného nabíjení. Udržení očního kontaktu znamená vidět a přijímat toho druhého jaký skutečně je.  Jednotlivec se také může věnovat „rituálům sebepotěšení“ a vědomě si tak dodávat energii pro každodenní život.  Pro pokročilejší adepty tantry se nabízí řada kvalitních seminářů, jejichž podstatou je hravost, laskavé vedení, hodně tance a jemných kontaktních cvičení. Více než deset let zde existuje škola tantrické masáže. V tomto ohledu nejsme rozhodně pozadu za světem, v Čechách pravidelně učí nejlepší zahraniční učitelé. Sami říkají, že čeští žáci jsou otevření, hraví a mají smysl pro humor. Existují speciální kurzy pro páry, či pouze pro ženy. Namísto představované sexuální nevázanosti tu vládne přátelská a podporující atmosféra. S nahotou se pracuje pouze při výuce speciálních masáží, ve velké úctě a rituálně. Na kurzech si ženy užijí krásné šaty, rozevláté sukně, barevné šátky, ozdoby, spoustu tance a sdílení. Na to v běžném světě nemají někdy čas. Na seminářích se dnes objevuje stále více mužů, kteří jsou odhodláni hledat svou jemnější část, pochopit v atmosféře upřímnosti lépe svou partnerku a ženy vůbec.  

Mistrovská tantra
Člověk, který se tantře věnuje jako své  cestě, zná a využívá těchto praktik k dosažení extatického prožitku celého těla, propojení vyšších center s  sexualitou, ke zprostředkování změněnných stavů vědomí. Sexuální vzrušení je chápáno jako posvátná energie ohně, která svým plamenem zapaluje další energetická centra – čakry.  V tomto stavu můžeme mnohem rychleji „vysílat“ své záměry. Jde o velmi pokročilý způsob meditace a často jej nazýváme sexuální magií. Je to zároveň cesta hluboké transformace vědomí a prohlédnutí skrze iluze. Využívá těla a jeho prožitků jako moudrého učitele a duchovní nástroj.

Tantra tedy není skupinový nevázaný sex a praktikování složitých technických poloh. Vše, co učí, má souznít s naší přirozeností. Nejde o sektu a nikdo není k ničemu nucen, každý je respektován i se svými limity.

Tantra není jen pro mladé a pohledné, věkové složení účastníků kurzů i klientů masáží se pohybuje od dvaceti do sedmdesáti a každý má své jedinečné místo a způsob prožitku. Taktéž nevyžaduje složité studium, ale jen otevřenou mysl.


Autorka: Helena Křováková
Zdroj: Tantra sofia.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se potkat s tantrou v běžném životě:

Jak se potkat s tantrou v běžném životě
Jak se potkat s tantrou v běžném životě
Jak se potkat s tantrou v běžném životě
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles