Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se rodí Trapasy na České televizi

3. 06. 2008 | Televizní tipy
Vedoucí dramaturg Jan Potměšil nám k projektu Trapasy prozradil:

„Tímto pořadem se vrací na obrazovky původní hraná tvorba v krátkém tvaru. V každém dílu diváci uvidí tři 12minutové povídky na téma Trapasy. Jak už ústřední téma napovídá, půjde o zábavný, odlehčený žánr, který je třeba brát s nadhledem.

Každá povídka se odehrává v jiném prostředí a hlavní hrdinové pocházejí z jiných společenských vrstev. Ostatně trapas se může stát opravdu komukoliv a kdekoliv. A protože trapasy se kolem nás dějí neustále, vyhlásili jsme přes inzerát na obrazovkách ČT nabídku ke spolupráci s tvůrci – diváky.

Trapasy - Josef DvořákDo této doby nám přišly desítky námětů, které poctivě pročítáme a vybíráme ty nejlepší. Vybraný autor námětu dostane seriózní autorskou smlouvu za námět a jeho povídka bude natočena. Podle malého průzkumu jsme zjistili, že nejčastěji diváci posílají trapasy z rodinného, pracovního a společenského života, ve kterých se často objevuje nevěra a nebo nějaké ztrapnění na veřejnosti. Některé historky jsou až k neuvěření a právě o ty se chceme podělit.“


„Trapasy jsou krásný v tom, že si do nich člověk naběhne sám“
Josef Dvořák


TRAPASY

Další díl mimořádně úspěšných povídek na náměty televizních diváků se tentokrát odehrává na horách, konkrétně v lyžařském středisku Karolínka.
V příbězích o téměř zmařené svatbě, záškodnickém boji dvou bratrů proti turistickému ruchu a záhadě sněžného muže si s chutí zahráli M. Vladyka, L. Jelínková, M. Táborský, N. Boudová, M. Čepelka, J. Hraběta, K. Jandová a další.

Pořadem Trapasy provází Josef Dvořák. Režie T. Krejčí a D. Sís.




TrapasyV první povídce Přijďte pobejt uvidíme, jak boj bratrů Koláčkových (Jan Hraběta a Miloň Čepelka) proti turistickému ruchu v „jejich“ osadě ztroskotal na vnadách půvabné vlekařky (Lada Jelínková).

Svatba u studánky je situační komedií o tom, že když se mladí a zamilovaní snoubenci chtějí vzít, nepřekazí jim to nepřející rodiče, ani rozmary matky přírody, a dokonce ani mimořádně nešikovný správce areálu (Miroslav Vladyka).

Ve třetí povídce Yetti, aneb Strašný sněžný člověk se Nela Boudová s Mirkem Táborským coby učitelé na lyžařském kurzu rozhodnou vyslat pubertální třídu osmáků na bojovku „Po stopách sněžného muže“. Všichni se nakonec přesvědčí, že naše malé Krkonoše dokážou být mnohem záludnější než samotné Himálaje.


Další Trapasy můžete sledovat  14. června 2008 ve 20.00 na ČT1.




Zdroj: Česká televize

ZUZI
Chytrá Žena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !