Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se rychle a dobře sbalit na sportovní výlet (i s dětmi)

4. 09. 2017 | Praktické rady
Cestovat je úžasné. Ale to balení! Rozhodli jsme se vám to trochu ulehčit a nabízíme pár triků, jak na to. Svoje tipy nám prozradili čtyři rodiče, kteří vyjíždějí na sportovní dovolenou i několikrát do roka. Díky jejich radám budete mít zabaleno v rekordním čase a na nic nezapomenete.

Před balením ukliďte


Než začnete balit, vždycky ukliďte. Vyperte všechno prádlo a věci přehledně naskládejte do skříně. Mnohem lépe se v nich pak orientuje. Doporučujeme si s manželem role jasně rozdělit, což celý proces balení velmi urychlí.  Muži si sbalí svoje věci, všechny sportovní potřeby, upevní na atu lyše nebo kola. Manželky pak balí svoje věci, vše pro malé děti a jídlo na cestu.
Vše si můžete vyskládat i na postel, zřetelně tak uvidíte, co Vám ještě chybí. Pak teprve dejte do kufrů. Starší děti by si už měly být schopné zabalit své věci sami. Samozřejmě pod kontrolou vás rodičů.

jak rychle sbalit na výletKaždý je zodpovědný za svůj úkol, i děti!


Do balení na jakoukoliv cestu zapojte celou rodinu. Páry bot nebo dvanáct hůlek na lyže ještě dokážete spočítat, ale náhradní rukavice nebo ponožky pro každého už je moc.
Skvělý recept na to má Štěpánka Štrougalová, maminka čtyř dětí. „Každý má svůj úkol. Děti balí oblečení a hračky, manžel sportovní vybavení, já jídlo. Balíme podle seznamů, kde máme napsané i drobnosti typu zápalky, baterky, pasy, kolíčky na prádlo, které má člověk tendenci zapomenout.” Štěpánce se osvědčilo neházet všechno na jednu hromadu, ale dělit věci na sekce. Ze skříní je dáte do krabic, které děti pokreslily obrázky, aby se nikdo nemohl vymlouvat, že nevěděl, kam co patří. Díky tomu máte přehled, co všechno máte a co ještě chybí. Děti si smějí vybrat jednu krabici, kam se musí vejít s hračkami a knížkami. Vy k tomu můžete přibalit malý míček, kostky a karty, vždycky je využijete. Nechte děti zkrátka prožívat cestovní přípravy s vámi – mohou mít za úkol třeba i kontrolu pasů, udělat část itineráře cesty...“ Dovolte jim zažít ten pocit, že něco mají na starost zcela samy – kdo bude doplňovat pití, kdo zjistí, kde nabereme benzín, kdo bude dělat fotodokumentaci. Převzatý úkol pak mají na starosti na sto procent a vy máte zaručeno, že vám nepraskne hlava z toho, že musím myslet na všechno..

Dejte si práci s trvalými seznamy


Na jakoukoliv cestu balte podle seznamu. Vytvořte si jich několik: jeden na turistiku, na kola, na lyže, k moři.  Při balení pak seznam vytiskněte a odškrtávejte.

Třetina věcí bývá navíc


Není špatné mít balení rozdělené. Muži pro sebe balí dost minimalisticky. Většinou neberou zbytečně stejné druhy oblečení, na většině míst se dají věci přeprat. Třetinu věcí na své dovolené většinou berete zbytečně navíc.
Ať jedete s rodinou nebo bez rodiny, ve vašem zavazadle by nikdy neměliy nechybí tyhle tři věci:
- Lékárnička. Ideálně vaševlastní, ve které máte základní věci na teplotu, průjem, spálení, také náplasti, obinadlo, potřeby pro alergiky a podobně.
- Čelovka. Když se vydáte na procházku, vidíte krásný západ slunce, fotíte, fotíte a najednou je tma.  Čelovka ví,pomůže a navíc se s ní dá signalizovat.
- Nůž. Dá využít na všechno – od krájení potravy po vytvoření nouzového přístřešku.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles