Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se správně jezdí na bobech

20. 01. 2011 | Vaše příběhy

Je to už stará historka, ale u nás v rodině se na ni vzpomíná každou zimu, tak se o ni podělím i s vámi.

Asi před 25 lety, když byly naše tři děti malé, dostaly pod stromeček nové boby, a protože byly Vánoce jako vždy na blátě, čekali jsme všichni toužebně na sníh, kdy je vyzkoušíme. Konečně napadl. O víkendu jsme se i se známými a jejich dětmi vypravili na blízké hory vyzkoušet ty krásné nové boby. Děti byly nadšené a v autě div nezpívaly nadšením a plánovaly si, jak budou jezdit a hádaly se, kdo pojede první. Konečně jsme autem dojeli na parkoviště před malý hotýlek, vyskládali děti, boby a sáňky a šlapali k nedalekému kopci. Jako zázrakem tam nikdo nebyl. Snad proto se manžel rozhodl, že to musí jako první předvést právě on! Nedalo se odmlouvat a tak jsme všichni čekali, jak nám to předvede.

To tedy předvedl…párkrát se odstrčil a svištěl si to dolů. Asi v půlce kopce zjistil, že sviští nějak moc rychle a nekontrolovatelně proti mohutnému stromu pod kopcem. Nenapadlo ho nic lepšího, než se z bobu skulit a svištět dál po bundě, ale ouha…to šlo ještě líp! Prázdné boby předhonil a celkem úspěšně se vyhnul stromu, přeskočil velkou haldu sněhu a zmizel neznámo kam. Stáli jsme všichni na kopci a nevěděli, jestli se máme smát, nebo běžet dolů a hledat ho za tou haldou sněhu. A tak jsme jen stáli a čekali…a čekali. Byla to dlouhá chvíle. Konečně jsme ho zahlédli. Snažil se zdolat tu horu sněhu… a jako naschvál se v té liduprázdné krajině objevila skupinka mladých děvčat na běžkách, projížděly se smíchem okolo manžela, který se celý mokrý hrabal přes sníh z potoka!

Nikdo z nás si totiž nevšiml, že tam dole je udělaná hráz ze sněhu okolo potoka. A to byl konec našeho výletu. Promáčený manžel musel z těch mokrých šatů, aby nedostal zápal plic. Jelo se domů, děti se nesvezly, jediný, kdo si zajezdil, byl manžel, který si užil ještě chvilku všeobecného veselí, když se u auta před hotýlkem svlíkal do slipů. Myslím, že ta skupinka Němců, kteří ho tam pozorovali, se dost pobavila. Horší to bylo s dětmi, ty jsem chlácholila ještě hodně dlouho. Dnes už mají svoje děti a vzpomínají na to se smíchem a ne jako tenkrát…s pláčem. Ještě musím dodat, že díky tomu rychlému striptýzu u auta a odjezdu domů z toho nebyla ani rýma.


Bezinka - čtenářka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezký příběh!
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Povedená historka.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles