Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen - 16.4. 2018

16. 04. 2018 | Televizní tipy
V dnešním, závěrečném dílu pomůžeme rodině, kterou postihla obrovská tragédie. Paní Lenka přišla o dceru a Adéla o sestru. V bytě, do jehož proměny se dnes pustíme, všechno zůstalo tak, jako když Nikola ještě žila. Život vrátit nelze, ale náš pořad se pokusí do života vrátit aspoň Lenku s Adélou, na které ve starém bytě padá úzkost. Designéři se pokusí postavit další sen.

Jak se staví sen – 16.4. 2018:


Rodinu Lenky postihlo duševní onemocnění plnou silou. Léčí se samotná paní Lenka, s psychickými problémy se léčil i její bývalý manžel a otec jejích dětí, silnými depresemi trpěla také dcera Nikola. Druhá dcera Adéla psychické problémy naštěstí nemá. Nikola se léčila přímo na psychiatrii, docházela do terapeutické komunity a několikrát se pokusila o sebevraždu – nakonec ji našli mrtvou pod skalní vyhlídkou.

Jak se staví sen - 16.4. 2018Nejspíše spáchala sebevraždu, i když pro paní Lenku by bylo lehčí žít s tím, že to byla nehoda. V této těžké situaci se jim pokusí přinést světlo do života designéři pořadu Jak se staví sen. Budou se muset poprat se starým bytem, hodně zastaralým vytápěním a najít míru v inovativním designu a zanechání nějaké té vzpomínky.

A jak se na proměnu dívají designéři Zuzana Schubertová a Petr Hodan?


Hodnocení designérů: Proměna to pro nás byla emotivně asi jedna z nejsilnějších, které jsme dělali. Předem jsme věděli, co rodinu postihlo za smutnou událost, takže jsme netušili na začátku, jak celou proměnu pojmeme. Váhali jsme, zda se do některých věcí vůbec pouštět. Dům byl hodně starý. Když zvážíte, že na vše je pouze 4,5 dne, je třeba si říct dopředu, na co stačíme a co rodině můžeme zvelebit. Nikdo z nás nechce samozřejmě zůstat koukat v den předání, že se něco nezvládlo. Zásadním problémem v domě bylo vytápění. Rodina vytápěla dům starými plynovými kamny, která navíc neměla vyústění pod okny, jak to bývá běžné, ale ještě do komína. Dům je z padesátých let minulého století, a proto se tu muselo v některých změnách postupovat hodně opatrně.

Obzvláště u plynových kamen jsou navíc velmi přísné normy týkající se i vložkování komína, různých revizí apod. A vzhledem k tomu, že pro rodinu je to překvapení do poslední chvíle, veškerá výměna trubek, kamen i revize samotná musely probíhat během proměny, což hodně komplikovalo situaci. Ale povedlo se. Největší výzvou bylo přání maminky Lenky udělat Adélce nový pokojíček a proměnu tak, aby mohly holky začít nový život po smrti dcery Nikolky, Adélčiny sestry. Bylo to pro nás velmi citlivé. Velmi těžké je tvořit nový interiér po takovéto rodinné tragédii, kde se máte zbavit věcí po milovaném člověku. Snažit se, aby interiér působil nově, ale zároveň zase ne tak, že jsme z něj vytěsnili vzpomínky na Nikolku.

Proměnu jsme ladili do moderního stylu, a to hned z několika důvodů. Byt je hodně malý, bylo tedy třeba ho zařídit spíše méně, použít nábytek s čistými liniemi a nevnášet sem příliš mnoho věcí. Jakýkoli masivní nebo zdobný nábytek by zkrátka nebylo kam dát a byt by působil zahlcený. Druhým důvodem je to, že dcera Adélka je mladá a přála si moderní interiér. Paní Lence jsme kuchyň zařídili také moderně a svěže, jelikož doma tráví většinu času. Obě místnosti tak stylově hezky navazují. Pro celkové osvěžení a propojení místností jsme jako podlahovou krytinu zvolili marmoleum v limetkově zelené barvě, což se zdá být hodně odvážné, ale naopak – celý interiér to hodně osvěžilo a s použitím bílého nábytku vznikla zajímavá a světlá kombinace, která oproti původnímu tmavému, až ponurému zařízení bytu působí hodně povzbudivě.

Krytina v dětském pokoji je ze sametového vinylu, který má vlastnosti klasického vinylu, ale navíc je velmi příjemný na dotek, působí tepleji a velmi dobře se udržuje. Adélka má ráda šedou barvu, její pokojíček jsme tedy ladili do bílo-šedé barevnosti z hořčicově žlutými doplňky, abychom jí opět do interiéru vnesly trochu optimismu. Kvůli malému prostoru jsme volili vyšší postel, která je vyrobena z palet, a pod ní má Adélka nové skříně. Zároveň si přála velkou postel, dali jsme jí tedy do pokojíčku žlutou rozkládací sedací soupravu na každodenní spaní. Když tedy Adélka bude chtít, sedačka jí může sloužit jako takový malý obývací prostor nebo si ji může rozložit v plnohodnotné dvoulůžko.

Adélce také vadilo, že nemá dostatek prostoru na učení. Nechali jsme jí tedy vyrobit velký pracovní stůl, kam se vejde i se svou kamarádkou, a obě tak mají i dostatek úložného prostoru na učení. Zajímavé v obou místnostech je i stínění oken. Zvolili jsme rolety typu „zebra“, kde si můžete sami navolit, kolik světla do interiéru vpustíte. Velmi také prospěly celé proměně nové dveře v bílé barvě s elegantním prosklením.

Premiéru dalšího dílu nové série „Jak se staví sen“ uvidíte v pondělí
16.4. 2018 ve 21.30 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen - 16.4. 2018:

Jak se staví sen - 16.4. 2018
Jak se staví sen - 16.4. 2018
Jak se staví sen - 16.4. 2018
Jak se staví sen - 16.4. 2018
Jak se staví sen - 16.4. 2018
Jak se staví sen - 16.4. 2018
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Silný příběh.

Na pořad se dívám ráda a věřím, že pomohl mnoha lidem.

Přeji paní aby to zlé měla již za sebou.
Obrázek uživatelky
profil
sledujiSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles