Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se staví sen - 27. 1. 2020

27. 01. 2020 | Televizní tipy
Paní Bohumilu přihlásila do pořadu její známá. Potkávala ji na procházkách a dozvěděla se o tom, že vnučku Kristýnku vychovává sama. Paní Bohunka se stará o svoji vnučku od jejích 11 měsíců. Její máma a Bohunčina dcera totiž náhle zemřela a krátce nato zemřel i tatínek Kristýny. Zůstala sama jen se svojí babičkou. A ta by ve svém bytě pro ni ráda vykouzlila pokoj. Je skromná a sama by nenašla odvahu se do pořadu přihlásit. Ještěže má kolem sebe empatické lidi – a přesně od toho je tu pořad Jak se staví sen.

Jak se staví sen – 27. 1. 2020:


Paní Bohunka je v důchodu, ale pečuje o tříletou vnučku Kristýnu. Její maminka žila s otcem Kristýnky, vychovávali spolu jejího syna z prvního manželství a malou Kristýnku, ale partnerství nebylo bez problémů. Přítel moc nepracoval a také měl spoustu dluhů, kvůli kterým skončil dokonce ve vězení. Když bylo Kristýnce 11 měsíců, její mladá maminka náhle zemřela na mozkovou mrtvici, která ji postihla během návštěvy partnera ve vězení. Rodina se rozhodla její orgány darovat, a zachránit tak alespoň další životy. Zůstaly po ní dvě děti. Dospělý syn šel bydlet ke svému biologickému otci a malá dcerka zůstala u babičky, protože otec Kristýnky krátce po opuštění vězení spáchal sebevraždu.

Jak se staví sen - 27. 1. 2020Ani paní Bohumila neměla v životě moc štěstí. Dvakrát se rozvedla. Její druhý manžel pil a nyní žije jako bezdomovec. Měla dvě děti – syna a dceru. Syn žije s rodinou v nedaleké vesnici a během proměny jí poskytne azyl u sebe. Bohunka pracovala jako prodavačka. Teď je sice v důchodu, ale vlastně také na mateřské dovolené.

Bohunka by si hlavně přála pokoj pro Kristýnku. Nyní spí s vnučkou v ložnici. Ta slouží zároveň i jako dětský pokojíček. Její představa je, že by šla ložnice přepažit a v jedné části by byl obývák a v druhé prostor pro spaní. V obýváku by mohl vzniknout dětský pokojíček. Sama zrekonstruovala koupelnu. Po rozvodu si koupila i nový jednoduchý nábytek. Neví si ale rady se změnou dispozic a finance nazbyt vzhledem k důchodu také nemá. Byt se nachází v panelovém domě. V bytě je koupelna a záchod s vyzděným a zrekonstruovaným jádrem, malá provizorní kuchyň, ještě menší šatna, chodba, obývák s herním koutkem a ložnice. Kromě dětského pokoje by babička s vnučkou uvítaly dostatek úložného prostoru, postel jako pro princeznu a koutek na hraní, který by později sloužil k učení. Pokoj pro Kristýnu je jasný, ale co dál vzhledem k šibeničnímu času?

A jak se na proměnu dívají designéři Andrea Hylmarová a Marek Povolný?


Hodnocení designérů: „Byla to velmi příjemná proměna, malá Kristýnka nás při předání opravdu dostala. Hned od začátku jsme tušili, že nejlepší bude přesunout dětský pokoj do původního obýváku. Dispozičně nebylo třeba velkých zásahů, rozsahem to ale přesto byla velká proměna. Trochu nás potrápily podlahy, které byly původně všeho druhu – jejich sjednocení znamenalo důkladné srovnání podkladů ve všech proměňovaných místnostech. V bytě chyběla samostatná ložnice (soukromý prostor) pro babičku i pokojíček pro Kristýnku.Úložné prostory byly řešeny ad hoc, a tedy ne vždy zcela prakticky a s důrazem na maximální využití prostoru. Byt byl na náš vkus hodně zaplněn spoustou předmětů a volal po určitém provzdušnění a stylovém sjednocení.

Do obýváku, kuchyně a ložnice babičky jsme zvolili moderní současný styl v neutrálních tónech. Velmi světlá vinylová podlaha v dekoru běleného dubu nám dovolila použití trochu tmavších odstínů na nábytku. I tak jsme se drželi ladění tón v tónu a zůstali u příjemné barvy kávy v kombinaci s bílou a lehkými akcenty světle šedé či černé. Kristýnky pokojíček má lehký nádech skandinávského stylu, výchozí barevnou kombinací se stala jemná tyrkysová s okrovou. Snažili jsme se využít alespoň některé úložné díly; poskládali jsme je trochu jinak, vyměnili úchyty a knihovna byla na světě. Zároveň jsme velmi dbali na to, aby pokojíček sloužil nejen nyní, ale i do dalších let (dospělácké rozměry psacího stolu či postele, stavitelná židle, dostatek úložných prostor atd.).“

Těšte se na unikátní proměnu nové série – bude zábavná, dojemná a plná praktických rad.
Jak se staví sen – tipy a triky – v tomto dílu nás čeká proměna starého rodinného domu: kde začít, pravidla postupné rekonstrukce, prohození pokojů, čím starý interiér sjednotit, kombinace nových a původních prvků, jak udělat ze starého domu chytrou domácnost. Díky tipům a trikům se toho nemusíte bát.

Premiéru dalšího dílu nové série „Jak se staví sen – extra“ uvidíte v pondělí 27.1. 2020 ve 21.35 na Primě a Jak se staví sen – tipy a triky ve 22.50 na Primě.


Zdroj, foto: Prima
Vendula Flassig Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se staví sen - 27. 1. 2020:

Jak se staví sen - 27. 1. 2020
Jak se staví sen - 27. 1. 2020
Jak se staví sen - 27. 1. 2020
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !