Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se v létě nespálit

29. 05. 2014 | Péče o tělo
-Komerční sdělení-

DAYLONG




Už se nemůžete dočkat léta a hřejivých slunečních paprsků? Nenechte se jimi ale obalamutit. Sluníčko dokáže být velice zrádné. V posledních letech čím dál více lidí pociťuje na vlastní kůži projevy sluneční alergie.


Kdy si dát pozor

Slunce je mnohem agresivnější než dříve. Zvyšuje se totiž jeho aktivita a výrazně oslabuje ozonová vrstva. Týká se to i našich končin. Měli bychom se proto chránit nejen při cestách do exotických a přímořských krajů, ale i cestou do práce nebo při pobytu na oblíbené letní zahrádce.

Jak se v létě nespálit

Sluneční paprsky dokáží být velice zrádné. Naše pokožka na intenzivní působení letních paprsků vůbec připravena a to jí může způsobit šok. Je to podobné procesu otužování - tělo si také musí zvykat postupně.

Jak poznám sluneční alergii

Objeví se například svědivé zarudnutí, tzv. krupička či kopřivka, nebo dokonce mokvající puchýřky, a to na místech, která nebyla kryta oděvem. Tyto reakce jsou způsobeny zvýšenou citlivostí kůže vůči UV záření. Často vznikají i v kombinaci s užíváním některých léků. Vyvolavateli jsou například i místně používané protizánětlivé gely a krémy, ale mohou to být také rostlinné šťávy, či dokonce parfémy.

Tipy, jak chránit kůži a nemít vrásky ze sluníčka:
  • Používejte ochranné přípravky bez tuků a emulgátorů
  • Dbejte na ochranu před UVA zářením, které proniká hluboko do kůže, a v důsledku toho se snižuje i elasticita kůže a vznikají vrásky
  • Vyhýbejte se slunci mezi 11. a 15. hodinou a překryjte nejnáchylnější místa jako krk, dekolt a ruce  
  • Pravidelně a v dostatečném množství nanášejte přípravek s vysokým ochranným faktorem ExoPic Kids

Spolehlivá ochrana pro celou rodinu

Produkty Daylong spolehlivě ochrání před nežádoucími vlivy sluníčka celou rodinu. Produkty najdete ve třech barevných řadách – oranžovou pro sluneční ochranu dospělých, žlutou pro naše nejmenší už od narození a modrou řadu pro péči o pokožku po opalování.

Daylong extreme SPF 50+ Gel

Neobsahuje tuky ani emulgátory, a poskytuje tak vynikající ochranu, pokud vás trápí alergie na sluníčko. Snadno se roztírá a zanechává na kůži příjemný pocit. V lékárně od 262 Kč.


Staňte se pro komáry i klíšťata neviditelní

Pokud se chcete ochránit před komáry a klíšťaty, kteří dokáží letní pohodu pořádně znepříjemnit, používejte repelentní spreje. Společnost Galderma - Spirig nově nabízí dlouhotrvající spreje ExoPic které vás i vaše děti před hmyzem udělají neviditelnými. Pro děti od 1 roku je určen šetrnější přípravek ExoPic Kids (193 Kč) a pro dospělé ExoPic forte (172 Kč).




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se v létě nespálit:

Jak se v létě nespálit
Jak se v létě nespálit
Jak se v létě nespálit
Jak se v létě nespálit
Jak se v létě nespálit
Jak se v létě nespálit
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !