Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se vyhnout povánočním kilům navíc

18. 12. 2016 | Péče o tělo
Plné mísy cukroví, bramborový salát, smažená jídla, chlebíčky a další pochutiny, které si o Vánocích dopřáváme víc než obvykle mohou způsobit, že během vánočních svátků přibereme až 5 kilogramů, kterých se pak těžko zbavujeme. Jak se vyhnout tomu, abychom začínali nový rok dietou?

1)    Předvánoční příprava: plánujte čas tak, aby zbyl i pro vás

Předvánoční úklid, nákupy dárků na poslední chvíli, pečení cukroví..předvánoční období je pro mnohé shon a závod o to, aby bylo na štědrý den všechno dokonalé. Často ale zapomínáme na sebe, a také na pravidelnost v jídle. Ochutnáváme u přípravy cukroví a pak vynecháme oběd, místo večeře se věnujeme úklidu. Právě nepravidelnost ve stravě a její špatné složení plus předvánoční stres je začátkem pro pohyb ručičky na váze směrem vzhůru. Najděte si čas na sebe, všechno nemusí být úplně dokonalé!

2)    Vánoční cukroví, salát a kapr v odlehčené verzi

Vánoční cukroví je kalorickou nástrahou, která na nás číhá na všech návštěvách a těžko se jí odolává. Doma si můžete připravit lehčí verzi, která však bude stejně chutná. Cukr nahraďte přírodními sladidly: sirupem nebo třeba medem. Místo bílé mouky použijte raději moukou Jak se vyhnout povánočním kilům navíccelozrnnou, žitnou nebo špaldovou a vynechejte těžké máslové krémy a kupované polevy. Nemusíte mít napečeno 15 druhů cukroví, cukroví by mělo být sváteční laskominou, stačí 3-4 druhy ve zdravější variantě. I bramborový salát můžeme připravit ve verzi light. Majonézu nahraďte bílým jogurtem nebo sýrem cottage a vynechejte z něj salám a uzeniny. Kapr nemusí být nutně smažený, ale může být pečený nebo grilovaný. Na chuti mu to neubere a nebudete se po štědrovečerní večeři cítit těžce.

3)    Procházky na denním programu
Během vánočních svátků často lenošíme u televize a zapomínáme na pohyb. V době, kdy je zvýšení kalorický přísun, je to samozřejmě chyba. Stačí každý den do programu v rámci vánoční relaxace zařadit alespoň hodinovou procházku nebo si užijete nějaký ze zimních sportů: lyžování, bruslení nebo třeba výšlap se sněžnicemi na nohách.

4)    Kalorie skryté v nápojích
Svařené víno, grog, míchané koktejly, vaječný koňak..i to patří k Vánocům a svátečním oslavám. Rádi se zahřejeme i horkou čokoládou anebo kávou s velkou čepicí šlehačky. I v nápojích jsou schované kalorie, které nás mohou po vánocích zarmoutit. Alkohol s dalšími přidanými sladidly bychom měli omezit a raději volit suché bílé víno a pro zahřátí čaj.

5) Přibrali jste? Jakou dietu zvolit a kdy s ní začít
Pokud se přes vánoční svátky hlídat nechcete nebo nedokážete a po novém roku se chcete zbavit kil navíc, máte samozřejmě více možností. Důležité je nevynechávat snídani a jíst pravidelně. Ideální je jídlo rozložit do 5 menších denních dávek a dodržovat pitný režim. Sladkosti nahraďte zeleninou a zařaďte pohyb.

Zdroj: Medidiet


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice