Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se zbavit mezery mezi předními zuby?

5. 02. 2017 | Krása
Madonna si ji ponechala jako jedno ze svých poznávacích znamení. Pokud ale vy nejste šťastni s mezerou mezi zuby, nebojte se vyzkoušet rovnátka nebo speciální fazety.

Zuby vám srovnají rovnátka, kterých je několik druhů. Existují rovnátka snímací, mnohem oblíbenější jsou rovnátka fixní. „Fixní rovnátka mohou být kovová, keramická, plastová, safírová nebo tzv. neviditelná,“ uvedl ortodontista MDDr. Martin Šrubař.

Součástí vstupního vyšetření na ortodoncii je mimo jiné vyšetření zubů, dásní, skusu, čelistního kloubu, hodnocení estetiky chrupu, pořízení fotodokumentace, provedení rentgenové diagnostiky nebo zhotovení otisků zubů na studijní modely. Na další návštěvě vám ortodontista vysvětlí plán léčby.

Jak se zbavit mezery mezi předními zuby?Pokud se vám nechce jít do rovnátek, je možné, že vám odborník doporučí bezpreparační fazety. Ty totiž dokáží takovýto problém opravit a navíc to nebude trvat tak dlouho. Co to vlastně bezpreparační fazety jsou? „Jde o speciální keramické plátky, které jsou na rozdíl od klasických fazet velmi tenké, ale přesto velmi silné,“ vysvětlila stomatoložka MUDr. Michaela Bednářová. Tyto fazety se vyrábějí v laboratoři.

Bezpreparační fazety jsou tak ideálním řešením pro ty, co trápí mezera mezi předními zuby. Ale pochopitelně nejen tam. „Pacienti je vyhledávají například v případech, kdy je trápí struktura povrchu zubů, praskliny či drobné nerovnosti a nechtějí náročnější obrušování, nebo pro nápravu nežádoucího zabarvení zubů. Zuby ošetřené bezpreparačními fazetami by měly být zdravé, bez parodontózy a jiných silných poškození. Pokud tomu tak není, stomatolog vybere jinou možnost náhrady a úpravy zubů,“ uvedla dále MUDr. Bednářová.

Velkou výhodou těchto fazet také je, že při jejich nanášení nedochází k broušení zubů a není třeba jakkoliv do zubní struktury zasahovat. Bezpreparační fazety se lepí na povrch zubu, takže pokud se rozhodnete po čase pokračovat v zubní péči jiným způsobem, tyto nové fazety dokáže stomatolog snadno odejmout a pokračovat v nastavené terapii. Barva bezpreparačních faset je vybírána k odstínu ostatních zubů nebo ji lze lehce upravit. Pro delší životnost fazet je také velmi důležitá péče o ústní hygienu.

Pacienti, kteří plánují bělení zubů, by měli tuto proceduru zkonzultovat se svým ošetřujícím stomatologem. „Je třeba mít na paměti, že po bělení se barva těchto fazet nemění a proto je lépe absolvovat nejprve proces bělení a poté terapii bezpreparačními fazetami,“ dodala MUDr. Bednářová.

Zdroj, foto: Mediestetik


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !