Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak se zbavit těhotenských kil a být zase fit

29. 05. 2015 | Fitness
Stala jste se nedávno maminkou? Řešíte, jak opět získat zpět svou sebedůvěru? Máme pro vás 5 fitness rad, jak na to:

Pokoušíte se zbavit těhotenských kil, ale zjišťujete, že i přes veškerou snahu stále nevidíte výsledky? Někdy se maminky po porodu dostanou do bodu, kdy se jejich váha zasekne a dál už se ji nedaří snížit ani o gram. V tu chvíli se může zdát, že ona „předtěhotenská“ postava je prostě nedosažitelným cílem. Ale nezoufejte, když budete cvičit s rozumem, výsledky se dostaví, i když to samozřejmě bude trvat trochu déle. Zbavit se kil nabraných v těhotenství je velmi obtížné. Zároveň ale věří, že správná vyvážená strava a vyčlenění si chvilky na cvičení pomohou čerstvým maminkám cítit se odpočatě, pozitivněji, snížit stres a znovu získat sebedůvěru.

Je samozřejmě přirozené, že se jako novopečená maminka snažíte věnovat veškerý svůj čas a péči novorozenému dítku, ale je též důležité, abyste si přesto dokázala vybojovat chvilku jen sama pro sebe. V opačném případě, tak jak vaše dítě bude dosahovat svých prvních úspěchů, tak si vy začnete o to více uvědomovat, že se svým vytyčeným cílům nepřibližujete ani o krok. Většina z vás však nejspíše potřebuje zpevnit břicho, povolené svaly pánevního dna, posílít záda a ramena.

Jak se zbavit těhotenských kil a být zase fitPři veškeré pozornosti, kterou věnujete svému miminku, je snadné dostat se do situace, kdy zanedbáváte samu sebe a postupně ztrácíte pocit sebedůvěry. Pravidelné cvičení vás nabije pozitivní energií, kterou pak samozřejmě předáváte dále miminku, ale i celém okolí. Tento názor Samanthy Clayton sdílí i několikanásobná mistryně ČR v kajaku Veronika Vojtová, která všem maminkám vzkazuje: „Důležité je, aby pro vás cvičení bylo potěšením, nikoli povinností a nutným zlem potřebným k získání vysněné postavy. Já vnímám cvičení především jako radost a způsob, jak se odreagovat od starostí všedního dne. Právě tak se dostanete do formy daleko rychleji a ta změna vás určitě bude bavit.“

Abychom vám, maminkám, co nejvíce usnadnili cestu k budování nejen vnitřní síly, ale i tělesné vytrvalosti, nabízíme vám prověřené tipy, jak být zase fit. A nezáleží na tom, zda chcete získat více energie ke zvládnutí mateřského zápřahu, nebo se prostě jen dostat zpět do svých oblíbených kalhot:

1.    Snažte se cvičit nejméně 30 minut 5x týdně. Ideální je rozdělit si cvičení na tři cviky zaměřené na kardio aktivitu a další dva na zpevnění těla.
2.    Střídejte cvičení a obměňujte svůj cvičební program. Jestliže budete stále dokola opakovat ty samé cviky, vaše tělo si zvykne a vy přestanete vidět výsledky.
3.    Cvičte opravdu efektivně, poctivě a provádějte cviky správně – pro inspiraci si prohlédněte některá ze Samanthiných sportovních videí.
4.    Jestli vám cvičební plán začne připadat příliš jednoduchý, zvedněte laťku! Pomalu přidávejte na obtížnosti. Je skvělé neustále se zlepšovat a překonávat své cíle.

Lidé často zjišťují, že úsilí, které zpočátku do cvičení vložili, časem zeslábne. Pro ty z vás, které tuto zkušenost také zažily, pomohou následující extra tipy, jak si při cvičení udržet motivaci:

•    Přidejte do své sestavy cviků trochu posilovacího (rezistentního) cvičení, které vám pomůže budovat svalstvo, díky čemuž bude váš cvičební plán ještě efektivnější.
•    Pokud se vám bude zdát kardio cvičení příliš nudné, zapojte ostatní – cvičte s kamarádkou či svým partnerem.
•    Zkuste vysoce intenzivní intervalový trénink, který je jedním z nejúčinnějších cvičení, přestože vám zabere jen 15 až 20 minut. Spočívá totiž v rychlém střídání vysoké a nízké intenzity cvičení. Je to velice efektivní způsob, jak získat svalovou hmotu, posílit kardiovaskulární systém a odhodit vaše přebytečná kila.
•    Nezapomínejte také obměňovat svůj cvičební program a zkoušet nové cviky.

Jestliže se přesto přese všechno dostanete do bodu, kdy už vám cvičení nepřináší výsledky, je ten správný čas přehodnotit stanovený cvičební plán. Měl by být vyvážený tak, aby vyhovoval vašim potřebám a pomohl vám dosáhnout vytyčených cílů. Dostat se na takovou úroveň tréninku a sebedůvěry, abyste byly spokojené, rozhodně neznamená závodit, ale postupovat krůček po krůčku, zato pravidelně a důsledně.

Dítě změní vaše tělo v mnoha směrech, proto mějte na paměti, že svému tělu musíte naslouchat. Dopřejte si adekvátní odpočinek a zbytečně se nestresujte svými těhotenskými kily! Stres totiž může doslova sabotovat váš plán, takže relaxujte a berte cvičení především jako zábavu, na kterou se budete každý den těšit.


Zdroj, foto: Herbalife


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak se zbavit těhotenských kil a být zase fit:

Jak se zbavit těhotenských kil a být zase fit
Jak se zbavit těhotenských kil a být zase fit
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !