Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si s dětmi užít i deštivý den

30. 07. 2016 | Zajímavosti

Letošní léto si nás pěkně zhýčkalo. Rtuť teploměru šplhá tak vysoko, že i přímořská letoviska nám mohou jen tiše závidět, sluníčko nás laská svými paprsky, děti si užívají vodní hrátky, prázdniny a zmrzlinu.

Dny horka čas od času vystřídá pořádný liják, za což jsme vděční, ovšem naše dítka zvyklá pořád poskakovat venku, za pár hodin doma zvlčí nudou.

Jak zabavit naše potomky, aby byli pořádně vydovádění a nenudili se nám doma?

Pár na pohled omšelých, ale zaručeně fungujících tipů, vám přinášíme v tomto článku.

Doma je doma

Možná budete překvapení, ale když budete pozorně naslouchat svému dítku, zjistíte, že vlastně ocení, že venku taky chvíli prší. Vždyť celé léto poletuje pořád venku, a tak si ani nestíhá pohrát s hračkami, které má doma, zašívat se chvíli ve svém koutku či pokojíčku, nebo se podívat na svou oblíbenou pohádku. Pro začátek mu toto všechno dopřejte a tak máte na pár dní vystaráno.

A co pak?

Vždy je nejlepší, pohrát si chvíli s dětmi, aby cítily sounáležitost a pochopení i pro jejich mrzutou nudu. Když se ponoří do hry, můžete je nechat v jejich světě samotné.

Kreslení, plastelína, kuchyňka a vaření, stavebnice, to jsou klasiky, které zaberou zaručeně. Zkuste ale také třeba překážkovou dráhu, látkový tunel, či pomocí stolu, židlí a prostěradla postavit domeček na hraní a zašívání pro vaši ratolest. Děti strašně rády pomáhají, a když ke kvalitě jejich pomoci tak trochu přimhouříte oko a posléze opravíte, může se z věšení prádla, zametání, míchání pomazánky, pečení buchty stát zábava pro celou rodinu.

I za deště je venku fajn

No a když už je to doma zase nuda, nebojte se vyrazit ven. Nakupte nepromokavé bundy, pláštěnky, gumáky a nebojte se omládnout v kalužích, při tanci mezi kapkami deště.

Věděli jste třeba, že díky tlaku vzduchu se nejlépe dělají a nejdéle vydrží bubliny z bublifuku? Nevěříte? Vyzkoušejte :)

Třeba hrát tenis s molitanovým míčkem na hřišti pokrytém kalužemi, to bude zaručeně zážitek, u kterého se nasmějete jako už dlouho ne. A když to budete vyprávět kamarádům, zasmějete se do zásoby znovu.

Na kreslení křídou sluníčko taky nepotřebujete, a co takhle pomocí šipek najít cestu k pokladu? Při ranním nákupu stačí nakreslit cestu, poklad ukrýt a pak s dětmi vyrazit na „bojovku“...

Legrační? Trapné? Ale jděte. Co je vám po druhých, hlavní je, že váš malý miláček bude zářit štěstím. A co vy víte. Třeba tak inspirujete ostatní rodiče, kteří díky vám zahodí své zábrany a budete společně na hřišti skákat panáka :)


Autorka: Pavlína Šmahlíková
ChytráŽena.cz
článek již vyšel také na webu autorky


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
my jsme chodili ven s dětmi za každého počasí.. dnešní maminky jsou trošku jinéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles