Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si udržet ideální váhu a vyhnout se JO-JO efektu?

8. 08. 2015 | Diety
Více než 60 % lidí v Česku váží víc, než by mělo. Mnoho z nich se snaží s tím něco udělat, ale volí k tomu špatné metody. Často se tak střídá období drastických jednostranných diet s obdobím neřízeného přejídání. Pár kil se podaří zhubnout, ale často se více následně nabere zpět. Mluvíme o tzv. JO-JO efektu. Jak se ho nejlépe vyvarovat?

JO-JO efekt se nejčastěji objevuje u lidí, kteří se snaží zhubnout rychle a radikálně. To se týká především žen se sedavým zaměstnáním. Nastolení přísného stravovacího režimu velmi rychle vede k jeho porušování, návratu k původním stravovacím návykům a dokonce k nadměrnému přejídání. Tomu se lze velmi snadno vyvarovat vytvořením pestrého, a tedy zdravého jídelníčku.

ideální váhaZákladem všeho je pravidelnost. Je skutečně nutné jíst v několika malých denních dávkách co tři hodiny. Jídelníček by měl být sestavený tak, aby nedošlo k propadu glykemického indexu – člověk tedy nesmí hladovět. Odměnou vám budou nejen kila dole, ale i celkové zlepšení metabolismu, psychické pohody a nastartování imunity.

S jídelníčkem je však nutné pracovat a neustále jídla obměňovat. To se týká i obsahu celkové energetické hodnoty. V případě, že se snažíme zhubnout, bude náš denní stravovací režim vypadat jinak, než v případě, že chceme udržovat ideální stav naší váhy. Základem je ale vždy pestrý jídelníček sestavený na míru, který zohledňuje nejen pohlaví a věk, ale i typ zaměstnání, různá onemocnění a další faktory.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
naprostý souhlas
Obrázek uživatelky
profil
Aneb jak napsat článek, aniž by se čtenáři (spíše čtenářky) něco zajímavého dozvěděly (i). Škoda, že nejsou pod článkem hvězdičky, hned bych dala 1.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles