Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 17.04. 2024
Dnes má svátek Rudolf
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak si užít pohodové léto se psem

11. 07. 2014 | Zvířátka

5 praktických tipů

pro vaše čtyřnohé miláčky


Léto přináší nástrahy nejen lidem ale i našim čtyřnohým miláčkům. V následujícím textu vám přinášíme 5 praktických tipů, s kterými bude léto pro pejsky i jejich majitelé příjemnější.

Ostříhat či neostříhat

Logicky se může zdát, že ostříhaný pes snáší letní vedra lépe než ten dlouhosrstý. Opak je ale pravdou. Delší chlupy naopak v létě pomáhají pejska ochlazovat, „držet ve stínu“ a udržovat tepelnou regulaci těla. Pokud pejska ostříháte úplně na krátko, může hrozit rychlé přehřátí, upal nebo dokonce i poničená kůže od sluníčka. Psi naháče natírejte krémy s vysokým UV faktorem.

léto se psemSprávná životospráva

Pokud v létě krmíte pouze suchými granulemi, měl by mít pes opravdu dostatečné zásoby vody, protože samotné granule obsahují málo vody a je pak potřeba speciálně v létě vodu v dostatečné míře dodat. Krmení si vždy rozvrhněte tak, aby byl po něm pes minimálně hodinu v klidu, protože jinak mohou hrozit žaludeční komplikace.
Pokud jdete se psem na delší procházku, vezměte mu s sebou speciální cestovní lahve, takže bude mít neustálý příjem vody a nemusí pít z nečistých kaluží. V létě také kontrolujte kvalitu psích konzerv. V horku se mohou rychleji kazit.


Jak správně ochladit

Psi nemají potní žlázy tak se ochlazují tím, že zrychleně dýchají a vyplazují přitom jazyk. V extrémních horkách není dobré chodit se psem na přímé sluníčko. Dopoledne nechte psa jen tak ve stínu rychle proběhnout na krátkých procházkách, delší venčení si nechte k večerním hodinám. Doma psa nechávejte v dobře větraných prostorech s dostatkem čerstvé vody. Vyvarujte se ale ledové vody, která může spíše uškodit než osvěžit. Nemáte-li možnost pejska ochladit pomoci vykoupání ve vodě. Umyjte mu vlažnou vodou alespoň tlamu a tlapky. Pro velmi náchylné psy na teplo existují také speciální chladící vesty.

Koupání v přírodě

Oblíbenou letní činností pejska je koupání ve volné přírodě nebo v moři. Psa se nebojte do vody pustit, ale dejte pozor, aby se šel koupat tam, kde je bezpečný vstup do vody. Dejte pozor na kamenité dno. Na tom by se pejsek mohl nebezpečně zaklínit packu. Koupání je lepší v pozdějších odpoledních hodinách, protože samotné plavání je pro psy opravdu vyčerpávající činnost a na přímém sluníčku by se mohli rychle unavit. Pokud se s pejsky koupete v moři, dejte pozor, aby vodu nepily. Slaná voda má projímavé účinky a pejsek by tak mohl mít nehezké žaludeční problémy.

Důležité pravidlo: Psa nikdy neházejte do vody. Z šoku by se mohl utopit.

Bezpečná jízda autem

Léto je také doba častých výletů autem. Dlouhé cesty mohou být pro psa velmi náročné. Nezapomínejte proto dělat častější zastávky, aby se mohl proběhnout. Před cestou psa důkladně vyvenčete. Klimatizaci v autě nastavte tak aby nebyl rozdíl mezi vnější a vnitřní teplotou více jak 7 ° C. Psa nedávejte na přední sedačku. Nejlépe do zadního prostoru ohraničeného mříži nebo na zadní sedačku. Používejte speciální postroje pro psy nebo cestovní fixační přepravky.


Zdroj, foto: Krmiva Pučálka


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pan doktor našeho pejska doporučil. Pokud je velké vedro, přiložte mu na "kohoutek" trochu (odstátý) mokrý hadr. Napřed to nechtěl, ale díky tomu, že ho učím "doktor", "Monti léčí", naučil se na to a pohoda. "Drží jak pes Smajlík" Co spíš náš pan doktor koukal- Když jsme po úrazu (pokousal nám ho vlčák) přišli do ordinace, řekl jsem "Monti dělá doktor", držel "jako pes". Nevím , zda nás chtěl pan doktor pochválit, či zda se s tím doopravdu nesetkal, ale my jsme s tím "Monti dělá doktor" prošli celým léčením. Nechtěl se nechat převazovat -zpočátku, posléze mazat kvůli infekci. Ale stačilo- a i do dnes- "Monti dělá doktor" a je to prostě v pohodě.
Obrázek uživatelky
profil
Miluji pejsky, jsou ti to nezradí a co bezmezně milují. Mám doma 3 bolonáčky
Obrázek uživatelky
profil
psa nemám,miluju kočky-ty mám dvě
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles