Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak správně dodržovat intimní hygienu v létě

27. 05. 2014 | Péče o tělo
Již se nemůžete dočkat sluníčka, koupání a opalování? Krásné letní počasí s sebou ale kromě opálení nese i řadu nepříjemností. Kromě ochrany pokožky před spálením by především ženy měly více dbát na pečlivější intimní hygienu, protože výskyt nepříjemných mykóz nebo podráždění je v teplém počasí častější.

Koupání v chlorovaných bazénech, rybnících, pohyb v mokrých plavkách, nadměrné pocení, pobyt v těsném oblečení, to jsou všechno faktory, které mohou spustit u žen nepříjemné kvasinkové infekce. Ve své plážové tašce byste kromě posledního vydání svého oblíbeného magazínu měly mít také speciální intimní gel. I když na mykózy netrpíte, je důležitá prevence, protože pokud se mykózy podchytí hned v začátku, trvá jejich léčba o poznání kratší dobu a není potřeba ve většině případů vyhledávat lékaře.

Řekněte stop mýdlu

Jak správně dodržovat intimní hygienu v létěZásadním pravidlem by mělo být, že klasické mýdlo je pouze na ruce nebo na tělo. Intimní partie jsou velmi citlivé a používat byste měly tedy pouze prostředky, které respektují citlivé pH intimních míst. Parfémové sprchové gely nebo alkalická mýdla mohou dráždit citlivou intimní pokožku i sliznici a vyvolat tak infekční problémy.

Výborné jsou gely s obsahem kyseliny mléčné, s Tea Tree Oil nebo např. s růžovým olejem, které respektují speciální citlivé prostředí ženských partií. V létě byste také měly více dbát na hygienu. Je dobré se mýt alespoň dvakrát denně. Obzvláště v horkém období u sebe noste speciální ubrousky, které použijte po každé toaletě.

Osvěží vás a zároveň ochrání před nepříjemným vznikem zánětu, protože respektují speciální prostředí intimních partií.

Nebezpeční chlór

Nepříjemnosti může vyvolat také chlór, který dráždí pokožku. Když vyjdete z bazénu, tak se vždy důkladně osprchujte. Pokud máte vlastní bazén, tak používejte dezinfekční bezchlórové prostředky (např. GUAa). Koupete-li se v přírodních koupalištích, tak zde sice není chlor, ale voda je zas plná bakterií. Pokud na přírodních koupalištích není sprcha, tak si vezměte s sebou náhradní čisté plavky. V době menstruace byste se měla veřejným i přírodním koupalištím raději vyhnout.

Krajky, satén nebo hedvábí jsou sice krásné materiály na spodní prádlo, ale v létě opravdu velmi nevhodné. Pokud trpíte na občasné mykózy, tak na celodenní nošení si berte pouze prádlo ze 100% bavlny. Kalhotky by se také měly před použitím vyžehlit, zničíte tím bakterie, které mohou vyvolat např. kvasinkovou infekci. Vhodné také není na spodní prádlo používat při praní aviváž, která dráždí pokožku. Ženskému zdraví neprospívá, ani pokud nosíte příliš těsné džíny nebo kalhoty. Úzké oblečení přináší dokonalé prostředí pro vznik nepříjemných kvasinkových bakterií. V létě si dopřejte volnost a vzdušnost, aby mohla pokožka dýchat.

Zdroj, foto: Prozdravi.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !