Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak správně pečovat o své vlasy?

13. 06. 2011 | Péče o vlasy

Šampóny


- výběr šampónu je velmi důležitý. Vybírejte vždy podle tipu pokožky a vlasů.

Pokud chcete mít jistotu, že Vám šampón neuškodí, vyberte takový, který má kyselé pH a neobsahuje silikony. Jeho hlavní funkcí je odstranit z pokožky nečistoty a mastnoty. Na trhu je spousta šampónů s vysokým obsahem silikonu.

Co to způsobuje?

Silikon obaluje vlasy tak, aby byly lesklé, ale zároveň neustále zanáší vlasovou pokožku. Silikon ucpává vlasové folikuly a brání tak přísunu živin do vlasové cibulky, vlasy jsou pak nevyživené, suché, lámavé a mají tendenci se více mastit a vypadávat.

Kyselé pH je důležité pro udržení přirozeného klimatu vlasové pokožky.

péče o vlasyMytí vlasů


Vlasy myjte vždy podle potřeby. Vlasy myjte vždy 2x.  Poprvé šampón napěňte, spláchněte - tím smyjete z pokožky různé nečistoty a mastnoty, podruhé nechte šampón působit podle návodu prodejce. Je důležité vlasy důkladně opláchnout, poté je vysušit ručníkem a fénem.

Doporučujeme vlasy fénovat po každém mytí. Na pokožku pak nepůsobí příliš dlouho voda, která má vysoké pH a tím dehydratuje a dráždí vlasovou pokožku.

Doporučujeme používat fén, u kterého se dá nastavit teplota vzduchu a je vícerychlostní. Fénujte vlasy z přiměřené vzdálenosti 15-20cm na nejrychlejší stupeň a na střední teplotu.

Kondicionéry a balzámy


Kondicionéry obecně nedoporučujeme, protože takřka vždy mají vysoký obsah silikonu, který jak jsme již uvedly, může postupně ucpávat vlasovou pokožku a obaluje vlasy, které jsou pak špatně vyživené.

Balzám je pro vlasy vhodnější, neutralizuje alkalické zbytky, je vhodný na vyživení narušených vlasových vláken, ustaluje pH , čímž jsou vlasy lesklejší, zdravější jemnější a silnější samy od sebe.

Balzám nanášíme na vlasy po umytí šampónem. Aplikujeme pouze na vlasy, ne na pokožku a necháme působit 5-10 minut. Dbejte vždy na dobré spláchnutí.

Maska


Regeneruje vlasy do hloubky, je vhodné ji používat i preventivně, např.: 1x měsíčně nebo po náročných chemických úpravách (trvalá, barva, atd. ...).


Zdroj: Kapyderm



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
já hlavně pochybuju, že se píše tip -jde-li o typ pokožky....no nevím Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
ještě to chtělo vyzvednout nějakou značku...reklama nereklama Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles