Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak správně pečovat o vlnité a kudrnaté vlasy

4. 12. 2016 | Péče o vlasy
Ne nadarmo se o vlnitých vlasech říká, že jsou na péči a styling nejnáročnější. Ženy tak často přistupují k ničivému řešení, a to každodennímu žehlení a dalším zásahům. To však ničí vlasovou strukturu a vlasy jsou mnohem více nepoddajné, hrubé, suché a nepředvídatelné. Povíme vám, jak o vlnité a kudrnaté vlasy pečovat tak, abyste dosáhly lesklých a zdravých vlasů bez známek krepatění.

Sestřih

Správný sestřih je pro majitelky kudrnatých vlasů stěžejní. Je vhodné je pravidelně sestříhávat a prostříhávat, aby byly vlasy odlehčené a vlnitá struktura viditelnější. U střihu je také důležité věnovat zvýšenou pozornost směru růstu, vyhnete se tak nekontrolovatelnému vlnění. Každý zkušený kadeřník by však toto měl vědět, svěřte se tedy raději do rukou profesionála.

Správné mytí kudrnatých vlasů

Jak správně pečovat o vlnité a kudrnaté vlasyPři vhodné volbě šamponu a ostatních vlasových produktů lze vlasy mýt cca jednou týdně. Tento interval zamezuje jejich vysušování a lámání konečků. Obecně se snažte však používat co nejméně prostředků, které lokny akorát zatěžují a vlasy poté působí splihlým dojmem. Po mytí vlasy nikdy netřete ručníkem ani je nefénujte na vysoké teploty. Pokud vám i přes aplikaci masky či kondicionéru nejde vlasy rozčesat, je dost pravděpodobné, že používáte nevhodný hřeben. Zapomeňte na kartáč a pořiďte si dřevěný hřeben s širokými zuby, který vlasy pomůže jen lehce rozčesat.

Tip: Pro prodloužení intervalu mezi jednotlivým mytím vlasů každý večer používejte kartáč z kančích štětin, který pomáhá roznášet maz produkovaný pokožkou do délek. Vlasům tím pomáháte regulovat vlastní vyživující a hydratační metody a méně se lámou.

Péče mezi mytím

Pokud se vám po pár dnech vlasy zdají mdlé a unavené, zkuste zvolit hydratační sprej, který vlasy ochraňuje před nadměrným vysycháním.

Tip:
Pokud ráno nechcete vypadat, jako byste se měsíc nečesaly a chcete ušetřit pár minut jejich úpravou, svazujte si na spaní vlasy do copů. Nejprve svažte vlasy z horní a postranní části a poté z části dolní. Ráno vlasy jen prohrábněte prsty, případně aplikujte výše zmíněný sprej a můžete vyrazit ven.

Zdroj: Nouvelle


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !