Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak správně vybrat sněhovou frézu

14. 02. 2016 | Zahrádka
Pokud přemýšlíte, jak si prakticky poradit s přívaly sněhu pomocí moderní techniky, přinášíme vám několik rad pro výběr sněžné frézy. Sněžné frézy se liší podle výkonu motoru, šíře a výše záběru, typu šneku, který nabírá sníh, vzdálenosti odhozu sněhu a především podle množství a kvality sněhu, se kterým si poradí.

Zejména na základě těchto kritérií vybíráme frézu, která bude našim potřebám nejlépe vyhovovat. Co musíte vědět při výběru frézy? Nabídka sněžných fréz je velice široká a proto nemusí být lehké se v ní orientovat.

Jakou variantu – benzín nebo elektrika

Stejně jako sekačky na trávu, i frézy existují v elektrické či benzinové variantě. Jejich vhodnost záleží především na množství napadaného sněhu. Pokud se odklízí čerstvě napadaný sníh v malém množství, postačí fréza elektrická. S větší sněhovou pokrývkou si však elektrická fréza neporadí. S benzínovým motorem sněžná fréza dokáže udržet vysoký výkon a otáčky i v náročných podmínkách.

Jak správně vybrat sněhovou frézu

Jednostupňovou nebo dvoustupňovou

Benzínové frézy můžeme najít ve dvou variantách - jednostupňové a dvoustupňové. Jednostupňové benzínové frézy se hodí na odklízení čerstvě napadaného sněhu například z chodníků. Pro ušlapaný sníh však vhodné nejsou, protože ho jejich gumový šnek nedokáže odkrojit. Výhodou je však jejich malá hmotnost a snadná ovladatelnost.

Dvoustupňové frézy disponují pilovitým šnekem, který odstraní i uježděný, mokrý či přemrzlý sníh. Navíc jsou schopné pracovat na všech typech povrchů – zpevněných i nezpevněných.


Zdroj, foto: Briggs & Stratton


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Poslední roky to je se sněhem špatné. Škoda.
Obrázek uživatelky
profil
No možná, že už nebude potřeba nikdy.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
na letošní zimu nebude ani třeba
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles