Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak to chodí na Rhodosu?

11. 11. 2009 | Evropa

Rhodos leží v Egejském moři a lze z jeho východního kraje zahlédnout turecké pobřeží. Je turisticky velmi vyhledávaný (ne však tolik jako Kréta). Hlavním městem je Rhodos který je velmi zajímavý hlavně díky skoro neporušenému historickému centru. Měna je euro, úředním jazykem je řečtina, ale anglicky tam mluví téměř všichni.


Při mé návštěvě řeckého ostrova Rhodos jsem byla opravdu nadšená – a zaskočená. Povaha toho místa je moc odlišná od té naší. Nic pro slabší povahy. První rána nastala na recepci – pokyny pro hosty. „Nikdy nevhazujte použitý toaletní papír do záchodu! Na to slouží koš vedle.“ Pro Čecha je to velká rána – v davu to zašumí a slyšíte alespoň třikrát slovo „fuj“. A proč to tak vlastně je? Řekové mají totiž tak tenké trubky, že by je i toaletní papír ucpal. Trvá Vám hodně dlouho si na to zvyknout, a když si konečně zvyknete – odlétáte!

rhodos-old-cityDalší věc, která nás ale spíše pobavila než pohoršila byla, že Řekové nikdy nic nedokončí, protože za nedokončenou stavbu nemusí platit daně. Proto, když půjdete po ulici, uvidíte domy s nedokončeným druhým patrem, nebo dokonce beze střechy či beze dveří. V supermarketu chybí okno, nebo mají alespoň díru ve zdi. Nejdůležitější ale je dávat si pozor na ulici – sem tam je v ní díra nebo v chodníku chybí pár dlažebních kostek. Lampy které nesvítí, protože do nich nevede elektrika, ploty které končí v polovině pozemku – to všechno je normální.

A co řečtí řidiči? Místo toho, aby se báli, že jim v polovině cesty skončí silnice, jezdí jako blázni. Jízda autobusem, je pro nezasvěceného spíš hodinka modlení. Já to přežila a dodnes za to děkuji vyšším silám!
Na druhou stranu řecká kuchyně je (zvlášť pro milovníky rajčat a sýra) výborná a moře velmi příjemné. Lidi jsou milí a anglicky se tam snadno dorozumíte.

Pokud Vám tedy nevadí hotel bez střechy a odpadkový koš na toaletní papír, jeďte do Řecka – bude se Vám tam líbit!


lane - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Jak to chodí na Rhodosu?:

Jak to chodí na Rhodosu?
Jak to chodí na Rhodosu?
Jak to chodí na Rhodosu?
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
se vším souhlasím ;-) Ano, některé stavby MAJÍ střechu, ale spousta jich střechu nemá...
A jedna věc je Řecko pro turisty a 2. věc je potřebatu pobývat dlouhodobě - to je teprv mazec.................
Obrázek uživatelky
profil
jsem na Krete a na Rhodu, krasna priroda, krasne more a luxusni gurmanske zazitky, na reckou kuchyni velmi rada vzpominam!
Obrázek uživatelky
profil
Smajlíkfajn
Obrázek uživatelky
profil
je super.Byli jsme tam přímo ve městě a to je opravdu nádherné.Chtěli bychom se tam podívat znovu,ale finance nás v tom brzdí.Používali jsme taxi,tak jsme si objeli i dost míst mimo hlavní město.Na WC jsme papír nemuseli házet do koše.
Obrázek uživatelky
profil
Letos jsme Rhodos navštívili celá rodina.Hotel super,jídlo super,no a to,že se hází papír do koše,mi nepřišlo zas tak šokující.Vždyť na tom wc netrávíme celou dovolenou.To víc mě šokovalo to,jak se jezdí na silnicích.Řidič autobusu mět tři mobily a všechny za cestu používal.Plná čára nebo omezení rychlosti úplně ignoroval.Po příjezdu jsme se od delegátky dozvěděli,že jsme měli štěstí,že mu po cestě nevolal někdo z příbuzných,že potřebuje někam odvézt.Rodina je u nich přednější než jízdní řád a na čas se moc nejezdí.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Košík