Bramboráky - nejoblíbenější receptyBramboráky - nejoblíbenější recepty Nakládané zelí - nejoblíbenější receptyNakládané zelí - nejoblíbenější recepty Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty Jak vyrobit budku z prkna?Jak vyrobit budku z prkna?
Chytrá žena na Facebooku
Výherní anketa
Kategorie
Narozeninový poklad
Soutěžte o výhry za
více než 150 000 Kč
do startu zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.10. 2018
Dnes má svátek Vendelín
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 
Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jak uchovat jídlo v ledničce co nejčerstvější

10. 08. 2018 | Moderní bydlení
Také občas bádáte nad způsobem, jak uchovat potraviny v chladničce co nejdéle čerstvé? Vybrali jsme pár tipů, které vám toto dilema usnadní. Všechno je to o správném skladování potravin a šetření elektrické energie.

Vytřiďte si potraviny


Na začátek si zopakujeme jednu z banálních věcí, pokud víte, že nestihnete nějaké potraviny zkonzumovat, prostě je zamrazte. Můžete mrazit maso, vajíčka i různé omáčky, pozdržíte tím tak jejich trvanlivost až do rozmrazení, avšak je nutné potraviny zkonzumovat hned po vyndání, nezmrazujte jej nadvakrát.

Organizace ledničky


Každá lednička je od výrobce nastavena odlišně, takže se řiďte hlavně specifickým návodem, avšak všeobecně platí pravidlo, že nejčastěji se do vrchních šuplíků umisťuje všechno jídlo, které je již tepelně upravené (uvařené nebo upečené) a chystáte se ho zkonzumovat přednostně, například váš oběd na zítřejší den. Do druhého šuplíku pak patří třeba nápoje nebo bylinky. Do prostoru uprostřed a níže pak umisťujte maso, vajíčko, sýry nebo mléko a další potraviny, které potřebují k uchovávání největší chlad.

Zelenina a ovoce pak patří do nejnižších přihrádek. Dejte však pozor, všechna zelenina nemusí být nutně v lednici, pokud se jí chystáte rychle spotřebovat. Mezi potraviny, které v žádném případě nepatří do lednice jsou například rajčata, cibule, česnek a brambory.

Do prostoru dveří umisťujte pouze potraviny, které snesou občasné výkyvy teploty způsobené neustálým otevíráním lednice a tím pak únikem cenného chladného vzduchu. Zde můžete umístit koření, čerstvé džusy, kečup, hořčici a další omáčky.  


Zbytečné plýtvání


Pokud však budete lednici nadměrně otevírat a nahlížet do ní, k udržení čerstvosti potravin stejně příliš nepomůžete ani správným skladováním. Podle výzkumu se ukazuje, že chladničku otevíráme v průměru až 79krát za den.


Zdroj, foto: LG

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip

Dopřejte si krásná česká plastová okna.



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Stříbrňáky