Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak účinně bojovat proti podzimním nemocem? Nejúčinnější je prevence!

24. 09. 2017 | Péče o tělo
Podzim už poměrně vytrvale klepe na dveře a spolu s ním přichází i obávané nemoci, jako je chřipka, nachlazení a záněty dýchacích cest. Jak se proti nim účinně bránit? Tajemství úspěchu tkví v preventivním posilování imunitního systému.

Oslabený imunitní systém je problémem zejména u dětí, seniorů a všech, kteří jsou pravidelně vystavovány psychické zátěži a stresu. Oslabená imunita však nepředstavuje problém jen proto, že jsou lidé náchylnější k nemocem virového a bakteriálního původu, ale omezuje nás i v ostatních aspektech. Při oslabené imunitě jsou totiž lidé mnohem více unavenější, hůře zvládají stresové situace a zřídka odolávají častým podzimním depresím.

Jak účinně bojovat proti podzimním nemocem? Nejúčinnější je prevence!Pomoci ovšem mohou vitaminy, probiotika a enzymy. Některé z nich totiž řídí správné fungování imunity. Dokáží ji nastartovat, zvýšit její obranyschopnost a ve správný okamžik zase její aktivitu utlumit. Udržují tak imunitní systém ve zdravé rovnováze a pomáhají bojovat proti nemocem. Příjem enzymů je však nutné, zejména v podzimním období, zvýšit, a to dodáním obdobným enzymů zvenčí.

Jelikož je však posílení imunity běh na dlouhou trať, odpovídá tomu i způsob podpůrné terapie. Nedoporučuje se tedy čekat, až na vás nějaká nemoc zaútočí, ale osoby s oslabenou imunitou by měly lék začít užívat vždy, když je imunita nejvíce ohrožená. Tedy na jaře, na podzim a při zvýšené fyzické nebo psychické námaze a stresu.

Důležitý je i jídelníček a pohyb

Neméně důležitou roli hraje v posilování imunity i vyvážený jídelníček a aktivní přístup k životu. Pravidelně se doporučuje konzumovat například česnek, cibule, zázvor a ovoce obsahující vitamin C. Ten můžete tělu dodávat i v podobě doplňků stravy. Zároveň nezapomínejte na pravidelný pitný režim a pijte bylinkové čaje, například z květů černého bezu nebo z máty peprné. Ty jsou vhodné střídat s obyčejnou vodou. Naopak se však vyvarujte alkoholu a přílišné konzumace kávy.

Co se sportu týče, vhodným způsobem, jak trénovat organismus, je pravidelný běh. Postačí však i vycházky v ostřejším tempu nebo pravidelná účast na nejrůznějších skupinových lekcích. Oblíbeným způsobem, jak posilovat organismus, je také otužování.

Když nemoc udeří

Pokud i přes veškerou snahu jedna z podzimních nemocí udeří, nesnažte se ji přecházet. Jednak si koledujete o daleko závažnější zdravotní problémy a jednak se tím dostanete do začarovaného kruhu, ze kterého kolikrát není úniku ani po několika měsících. První dny nemoci doporučujeme ležet v klidu doma, zajistit si dostatek tekutin a z nemoci se řádně vypotit.

Zdroj: Wobenzym


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tak jen, co jsem článek dočetla, jsem se v duchu usmála, když jsem viděla zdroj článku. Právě wobenzym beru už několik let na podzim na posílení imunity Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles