Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak uklidit jednoduše po svých mazlíčcích?

31. 10. 2016 | Zvířátka
Česká republika je v rámci Evropy na vrcholu, co se týče počtu domácností s domácími mazlíčky. Co je milé, ale nemusí být jednoduché na úklid. Odborníci radí, jak po mazlíčcích alespoň na chvíli domov odchlupit a co dělat preventivně.

Dobré je myslet na zařízení bytu ještě předtím, než do něj mazlíčka nastěhujete. Raději si nekupujte koberce, ve kterých by se mohly chlupy držet, žádné dečky a přehozy přes gauče a křesla. Ideálně kožený sedací nábytek nebo eko kůže, ze kterého se dají chlupy lehce odstranit a nezapíchnou se do nich. To samé platí i o podlaze, raději mít lino a žádné koberce, štěněti neporučíte.

V případě bahna i slin raději počkejte

Psi si v bahnu doslova libují. Když je špatné počasí, což není kromě suchého léta nic neobvyklého, často se stává, že po příchodu z procházky, než jste stihli tlapky miláčkovi utřít vlhkým hadrem, tak si jen stačil vytřít přímo do koberce. Nevadí, tady se také vyplatí trpělivost. Než se snažit bláto podle odborníků na úklid hned odstranit, počkejte, až úplně zaschne. Poté jej jednoduše vysajte a zbytek dočistěte naředěným saponátem.

pesV případě, že Váš mazlíček  oslintal polštář, koberec nebo dokonce oblečení, nesnažte se hned vše odstranit. Vyplatí raději počkat, až sliny zaschnou. Půjdou potom lehce oddrolit a zbytek můžete dočistit vlažnou vodou.

Mějte po ruce obyčejnou izolepu nebo váleček na oblečení

Množí se i chlupy na sedačkách a závěsech. Chlupy po mazlíčcích se chytají zejména na sedačky, křesla, sedačky auta, ale také oblečení? Často se zapichují a je těžké je odstranit? S tím si nejlépe poradí izolepa, kterou přiložíte na místo s chlupy, ty se na ní nalepí a tím je jednoduše odstraníte. Stejným způsobem poslouží lepící váleček, který nemusíte použít jen na očištění oblečení, ale také na zmíněné sedačky nebo čalounění v autě. Omezit chlupy na sedačkách můžete také pomocí nejrůznějších přehozů z materiálů, které se s chlupy nekamarádí a lze je poté snadno vytřepat.

Stačí obyčejné rukavice

V případě, že se potřebujete opravdu rychle zbavit chlupů na koberci, třeba v případě nečekané návštěvy, stačí si navlíknout  obyčejnou gumovou rukavici a přejet s ní po koberci, pak stačí chlupy jen vyhodit. V případě chlupů na pevném povrchu, rukavici navlhčete a povrch s ní opět jen přejeďte.

Myslete preventivně, volte správné materiály a řešte životosprávu

V případě, že byste rádi ušetřili čas na úklid, odborníci doporučují pravidelné vyčesávání chlupů domácích mazlíčků a jejich řádnou výživu, která omezí jejich vypadávání. Také si můžete pomoci výběrem vhodných materiálu zařizovacích předmětů. Například žádné koberce, ve kterých by se mohly chlupy držet, žádné dečky a přehozy přes gauče a křesla. Ideálně kožený sedací nábytek nebo eko kůže, na kterou se chlupy tolik nechytají, ani nezapichuji. Dále dbejte na časté vyčesávání chlupů domácích mazlíčků a jejich řádnou výživu, která se rovněž podepisuje na schopnosti udržovat srst zdravou.

Zdroj, foto: Lidská Síla


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !